سفير ايران:

ايران و قزاقستان از قابليت هاي خوبي براي توسعه همكاري ها برخوردارند

ايران و قزاقستان از قابليت هاي خوبي براي توسعه همكاري ها برخوردارند

تهران- ايرنا- سفير ايران در قزاقستان گفت: جمهوري اسلامي ايران و قزاقستان از قابليت هاي خوبي براي افزايش همكاري هاي فيمابين و همچنين توسعه همكاري ها در منطقه و سطح بين الملل برخوردارند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «مجتبي دميرچيلو» امروز (يكشنبه) در جلسه شوراي بازرگاني قزاقستان و ايران در محل هتل پارسيان آزادي گفت: سفر « نورسلطان نظربايف » رئيس جمهوري قزاقستان به تهران گام مهمي در توسعه روابط دوستانه دو كشور تلقي مي شود.
به گفته اين مقام مسئول، اين سفر فرصت مغتنمي است تا مقام هاي عالي رتبه دو كشور و نمايندگان بخش هاي خصوصي، با بررسي روند جاري مناسبات طرفين نسبت به شناسايي ظرفيت هاي جديد همكاري اقدام كنند.
رئيس جمهوري قزاقستان براي انجام سفري رسمي فردا (دوشنبه) 23 فروردين در تهران حضور خواهد يافت، سفري كه بيشتر كارشناسان انتظار دارند دور جديدي در روابط تهران و آستانه آغاز و روابط دو كشور مستحكم شود.
دميرچيلو در ادامه خاطرنشان كرد: تاكنون روابط دو كشور روابطي سازنده و متقابل بوده و همكاري هاي خوبي با هم داشته اند كه نمادي از اراده دو كشور براي توسعه مناسبت ها تلقي مي شود.
سفير ايران در قزاقستان ابراز اميدواري كرد دو طرف بتوانند نسبت به احياي روابط در زمينه هايي كه تاكنون به هر دليل توقفي در آنها ايجاد شده است، اقدام كنند.
وي بيان داشت: ويژگي هاي خاص دو كشور و منافع و چالش هاي مشترك آنها سبب شده است تا علاوه بر سطح دوجانبه، هر دو كشور در سطح منطقه و بين الملل نيز همكاري داشته باشند.

** توسعه همكاري هاي هوايي، ريلي و دريايي دو كشور
همچنين «اﻣﺮﻳﻒ ﺑﻐﺪاد ﻛﻮﻟﺘﺎﺋﻮﻳﭻ» (Emiriev Baghdad Kultaovich) سفير قزاقستان در ايران در اين جلسه افزود: موافقت نامه ها و قراردادهايي كه امروز و در همين جلسه بين بخش هاي خصوصي و دولتي دو كشور امضا مي شوند، سرآغاز دور تازه اي از روابط دو كشور خواهد بود.
وي گفت: اسنادي در اين بين انتخاب و امضا خواهد شد كه دورنماي همكاري خوبي به دو كشور بدهد.
امريف ادامه داد: ايران از قابليت ها و توانمندي هاي بسيار خوبي بهره مند است، به طوري كه توانست دوران دشواري را در سال هاي گذشته پشت سر بگذارد و امروز زمان توسعه مناسبات اقتصادي و تجاري با اين كشور است.
وي تصريح كرد: راه اندازي و توسعه راه آهن و خطوط ريلي بين دو كشور كه مي تواند ايران را به چين و قزاقستان را به كشورهاي حاشيه خليج فارس متصل كند، كمك بسزايي در توسعه همكاري هاي فيمابين خواهد بود.
سفير قزاقستان در ايران همچنين برقراري خطوط هوايي بين آلماتي و آستانه (از شهرهاي اين كشور) با تهران و توسعه حمل و نقل دريايي را از ديگر زمينه هاي همكاري بين دو كشور برشمرد.
به گفته وي، هر چند تحريم هاي اقتصادي عليه ايران در سال هاي گذشته توقف هايي را در برخي زمينه هاي همكاري بين دو كشور ايجاد كرده بود، اما در همان سال ها قزاق ها سرمايه گذاري هاي خوبي در ايران انجام دادند و امروز نيز فضاي خوبي بين دو كشور وجود دارد.
امريف خاطرنشان كرد: خبرهاي خوبي در آينده نزديك در ارائه تسهيلاتي براي صدور ويزا بين شهروندان دو كشور بويژه گردشگران، تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادي در راه است و حتي به سفارت قزاقستان اجازه داده مي شود تا راسا نسبت به صدور ويزا براي ايراني ها اقدام كنند.
به گزارش ايرنا، در جريان اين جلسه افزون بر 44 يادداشت تفاهم و همكاري بين بخش هاي دولتي و خصوصي ايران و قزاقستان امضا شد.
رئيس كل سازمان توسعه تجارت ايران و مدير صندوق سرمايه گذاري قزاقستان نيز در اين مراسم حضور داشتند.
براساس آمار منتشره گمرك جمهوري اسلامي ايران، ميزان مبادلات تجاري دو كشور در سال 1393 معادل 354 ميليون دلار بود و ميزان صادرات و واردات جمهوري اسلامي ايران به قزاقستان بر پايه آمار گمرك به ترتيب 187 و 167 ميليون دلار ثبت شده است.
بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا