مذاکره در مور خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان در سفر روحانی به اسلام‌آباد

مذاکره در مور خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان در سفر روحانی به اسلام‌آباد

بلومبرگ طی گزارشی با اشاره به امضای برنامه تجاری استراتژیک 5 ساله ایران و پاکستان نوشت: سفر رئیس‌جمهوری ایران به اسلام‌آباد، نخستین سفر رئیس دولت ایران در 14 سال گذشته به شمار می‌رود که سهم اساسی در مذاکرات احداث خط لوله به تاخیر افتاده گاز دو کشور خواهد داشت.

 

به نقل از بلومبرگ، از آنجا که ایران و پاکستان به عنوان دو همسایه مسلمان در تلاش هستند تا روابط تجاری با ایران را احیا کنند، حسن روحانی، ریاست جمهوری اسلامی ایران روز جمعه وارد پاکستان شد.
این سفر 2 روزه، نخستین سفر رئیس دولت ایران در 14 سال گذشته به شمار می‌رود که سهم اساسی در مذاکرات مربوط به احداث خط لوله به تاخیر افتاده دو کشور خواهد داشت. پاکستان به شدت نیازمند دریافت انرژی است و ایران نیز به دنبال خریدار برای منابع انرژی خود است.
سید عباس بدری‌فر سخنگوی سفارت ایران در اسلام‌آباد گفت: «فصل جدیدی از روابط میان ایران و دیگر کشورها، به ویژه همسایگان و به طور ویژه پاکستان در حال آغاز است... ادامه روند این خط لوله به پاکستان بستگی دارد که چه زمانی آن را بسازد.»
تحریم‌های علیه ایران یافتن پشتیبان مالی برای این خط لوله 800 کیلومتری از سوی پاکستان را دشوار ساخت.
با توجه به اینکه اکثر تحریم ها اکنون برداشته شده است، دو کشور در تلاش برای تقویت حلقه‌های اقتصادی هستند.
پاکستان در حال حاضر بیشتر با هند روابط تجاری دارد تا با ایران. دو کشور سال گذشته توافق کردند تا روابط تجاری دوجانبه خود را طی 5 سال آینده از یک میلیارد دلار به 5 میلیارد دلار افزایش دهند.
حسن عسکری تحلیلگر دفاعی در لاهور در این‌باره گفت: «ایرانی‌ها در مسیر دیپلماسی اقتصادی فعال قرار دارند...»
روحانی با 8 وزیر کابینه خود که مسئول بخش‌های نفت، نیرو و صنایع هستند، به پاکستان سفر کرده است.
به گفته بدری‌فر،  دو کشور در نظر دارند، تا برنامه تجاری استراتژیک 5 ساله به امضا برسانند و همچنین تجارت گوشت و احشام را میان کراچی و بندر چابهار ایران تسهیل کنند.
همچنین پاکستان در نظر دارد تا 300 مگاوات برق از ایران وارد کند که بیش از 75 مگاوات برق وارداتی کنونی است.

 

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا