مدیر عامل شاپرک: مذاکرات منسجم با طرف های خارجی، کلید موفقیت در جذب فناوری ها است

مدیر عامل شاپرک: مذاکرات منسجم با طرف های خارجی، کلید موفقیت در جذب فناوری ها است

اقتصاد > اقتصاد کلان - محسن قادری مدیر عامل شاپرک می‌گوید: مذاکره منسجم با طرف های خارجی برای تعامل با آن ها باید راهبرد اصلی ما در پسابرجام باشد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین محسن قادری مدیرعامل شرکت شاپرک گفت: نظام پرداخت در سال های گذشته به صورت جزیره ای کار می کرد. با تشکیل شرکت شاپرک این جزیره ها گرد هم آمدند، نظام پرداخت ساماندهی و پایگاه مشترک ایجاد شد و به این ترتیب توانست تحلیل و آمارهایی تهیه کند.

وی ادامه داد: بر اساس این آمارها و تحلیل ها توانستیم مسیر نظام پرداخت را به صورت صحیح طراحی و نظام مند کنیم تا تمامی ذینفعان در کنار یکدیگر شبکه ای پایا، قدرتمند و گسترده را ایجاد کنند که به پشتوانه سرعت و دقت و امنیت آن بتوانیم اعتماد مردم را جلب کنیم.

قادری افزود: با اجرای برجام فرصت بسیار خوبی فراهم شده است تا با گذر از دوران محدودیت و تحریم به سمت به روز آوری سیستم ها و روش های پرداخت رفته و همگام با صنعت پرداخت جهانی به مشتریان داخلی و خارجی که از این پس وارد کشور خواهند شد سرویس های متناسب ارائه دهیم.

به گفته قادری در راستای ایجاد آمادگی لازم برای مواجهه با مشتریان و شرکت های بین المللی بعد از اجرای برجام از 6 ماه پیش شروع به تحقیق و بررسی و برنامه ریزی شده است.

وی گفت: در حال حاضر یکی از مهمترین دغدغه های شبکه پرداخت، پیوستن به شبکه های بین المللی است. این پیوستن به معنی باز شدن راه های تبادل مالی و تجاری و آمدن توریست ها و استفاده از کارت های اعتباری بین المللی است پس باید گفت در این حوزه نیاز به سرعت عمل در ایجاد تغییرات است. به طور مثال برای اتصال به شبکه ویزا تنها عامل تکنیکی مورد نیاز نیست، بلکه برای ارتباط وتعامل با این شرکت ها که سال هاست در کشورهای توسعه یافته و حتی کشورهای منطقه خدمات پرداخت ارائه می دهند، استانداردهایی را باید داشته باشیم که این استانداردها از الزامات همکاری با آنها بوده و بدون رعایت آن حضور شرکت های بین المللی با کندی مواجه خواهد شد.

قادری گفت: با اجرایی شدن برجام امکان اتصال شبکه بانکی ایران با شبکه های بین المللی فراهم شد، برای محقق شدن این هدف به نظر می رسد شبکه پرداخت کشور باید تغییراتی را تجربه کند. اینکه چه شکافی وجود دارد و اینکه می خواهیم چه کنیم و چه زمانی به آن نقطه برسیم، مباحثی است که باید جداگانه مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهای لازم طراحی و اجرا شود. پیاده سازی استانداردهایی مانند EMV و PCI یکی از الزامات اتصال به شبکه های بین المللی است که بسیار زمان بر می باشند.

وی افزود: در حال حاضر پروژه هایی از سوی بانک مرکزی در افق 1400 طراحی شده و ما حرکت خودمان را برای اجرایی کردن آن ها شروع کرده ایم. برای این کار ابتدا لازم است شکاف ها را شناسایی و تحلیل کنیم. وقتی از این فاصله و کمبودها اطلاع جامعی در دست نداریم چطور می توانیم برنامه ریزی و نیازسنجی دقیقی انجام دهیم البته برای شناسایی این شکاف ها اقدامات لازم در حال انجام است. اولویت بندی و زمانبندی ها پس از تعیین شکاف ها مشخص می شوند اما ناگزیر این پروژه ها هزینه های سنگینی برای کشور در بر خواهد داشت و شاید یکی از دلایل مهم تاخیر در پیاده سازی استاندارد EMV حتی در کشورهایی مثل امریکا که تازه پیاده سازی الزامات را شروع کرده اند، همین باشد.

به گفته مدیرعامل شاپرک با وجود اینکه از حدود شش ماه پیش پروژه اتصال به شبکه های بین المللی در دستور کار قرار گرفته است که یکی از الزامات آن نیز رعایت استاندارد EMV است اما نباید انتظار داشت بزودی در کشور پیاده سازی شود. چرا که حداقل در مرحله ابتدایی، شناسایی و مستندسازی شکاف ها و اقدامات لازم در هر حوزه به یک سال زمان نیاز داریم.

وی ادامه داد: ورود ویزا و مستر به کشور نیازمند صرف زمان طولانی است ولی این بستگی به مذاکرات با این شرکت ها دارد و این که چقدر در این مذاکرات منسجم باشیم. در حال حاضر بانک مرکزی راه خوبی را در پیش گرفته که به صورت منسجم پای میز مذاکره برویم. این موضوع قدرت چانه زنی ما را بیشتر خواهد کرد. اگرچه منافع غول های بین المللی در مذاکره با هر یک از بانک های کشور به صورت جداگانه است. چرا که آنها نه تنها می توانند برای هر سرویس جداگانه هزینه دریافت کنند بلکه در خصوص کارمزد جدی هستند و مشخص برخورد می کنند.

 

 

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا