پیش‌بینی آژانس انرژی از احتمال توقف سقوط بهای نفت

پیش‌بینی آژانس انرژی از احتمال توقف سقوط بهای نفت

مطابق تازه‌ترین برآورد آژانس بین‌المللی انرژی، روند پرشتاب سقوط بهای نفت می‌تواند خاتمه یابد. در این گزارش تاکید شده که افزایش تولید و ...

مطابق تازه‌ترین برآورد آژانس بین‌المللی انرژی، روند پرشتاب سقوط بهای نفت می‌تواند خاتمه یابد. در این گزارش تاکید شده که افزایش تولید و صادرات نفت ایران پس از اجرای برجام به آن میزان که این کشور ادعا کرده نبوده است.
 
به گزارش ایران جیب، آژانس بین‌المللی انرژی در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود که جمعه (21 اسفند/ 11 مارس) منتشر شد با توجه به افزایش محسوس بهای نفت در روز‌های گذشته احتمال داد که روند نزولی قیمت‌ها در یک سال و نیم گذشته متوقف شود.

به گزارش خبرگزاری آلمان، این آژانس خاطر نشان کرد که پیش‌بینی زمان پایان نوسان شدید بهای نفت و بازگشت آرامش به بازارهای جهانی به سادگی و با قطعیت ممکن نیست.
کارشناسان این نهاد بین‌المللی بر این باورند که تولیدکنندگانی که عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نیستند به دلیل بالا بودن هزینه‌ها، میزان تولید نفت خام خود را کاهش دهند.


کاهش مازاد عرضه نفت

ابتدای سال جاری میلادی بهای هر بشکه نفت به حدود 30 دلار رسید که به نسبت تابستان 2014 کاهشی 70 درصدی داشت. هفته‌ گذشته قیمت هر بشکه نفت به حدود 40 دلار رسید و همین امر یکی از علت‌های خوش‌بینی ناظران نسبت به پایان روند نزولی قیمت‌ها محسوب می‌شود.یکی از علت‌های سقوط قیمت‌ها، تولید و عرضه بیش از تقاضای نفت توسط کشورهای عضو اوپک است و کند شدن رشد اقتصادی در میان مصرف‌کنندگان بزرگ انرژی مانند چین و هند این وضعیت را تشدید کرده است.آژانس بین‌المللی انرژی که 29 کشور وارد‌کننده نفت را در بر می‌گیرد، در عین حال هشدار می‌دهد که افزایش قیمت نفت در روزهای گذشته نباید به عنوان پایان قطعی وضعیت یک سال و نیم گذشته تلقی شود.آژانس برآورد می‌کند که مازاد عرضه نفت همچنان ادامه خواهد یافت اما میزان آن از یک میلیون و 900 هزار بشکه در روز در سه ماهه نخست امسال به حدود 200 هزار بشکه در روز در نیمه دوم سال کاهش یابد.


کاهش تولید نفت آمریکا

بنابر این گزارش، افزایش تقاضا و کاهش تولید نفت در کشورهای غیرعضو اوپک از مهم‌ترین علت‌های کاهش نفت مازاد در بازارهای جهانی خواهد بود.قرار است کشورهای غیرعضو اوپک تولید نفت خام را روزانه 750 هزار بشکه کاهش دهند که این میزان یک چهارم بیش از برآوردهای قبلی خواهد بود.

ایالات متحده آمریکا به تنهایی روزی نیم میلیون بشکه نفت کمتر از ماه‌های گذشته وارد بازار خواهد کرد. این امر می‌تواند به پیروزی استراتژی اعضای اوپک به رهبری عربستان سعودی تعبیر شود که با افزایش عرضه و کاهش قیمت، تولید نفت از منابع غیرمتعارف را غیراقتصادی کردند.

در گزارش ماهانه آژانس بین‌المللی انرژی همچنین تصریح شده که افزایش تولید و صادرات نفت ایران پس از لغو تحریم‌ها نیز آنچنان که این کشور اعلام کرده سریع نبوده است.


صادرات نفت ذخیره شده ایران

شماری از مقام‌های نفتی کشورمان پیش از این گفته‌اند که ایران قصد دارد با اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و برداشته شدن تحریم‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن میزان تولید و صادرات نفت خام را به پیش از دوره تشدید تحریم‌ها در سال 2012 برساند.

وزیر نفت، بیژن نامدار زنگنه بارها گفته است که ایران قصد دارد با برداشته شدن تحریم‌ها بازارهای از دست را دوباره به دست آورد و میزان صادرات نفت را تا دو برابر افزایش دهد.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا