مدیرعامل منطقه آزاد قشم: پل خلیج فارس؛ شاهراه ارتباطی جزیره قشم / شهرک پوشاک در قشم احداث خواهد شد

مدیرعامل منطقه آزاد قشم: پل خلیج فارس؛ شاهراه ارتباطی جزیره قشم / شهرک پوشاک در قشم احداث خواهد شد

اقتصاد > اقتصاد کلان - مدیرعامل منطقه آزاد قشم گفت: قرار است شهرک پوشاکی در قشم با همکاری چینی‌ها راه‌اندازی شود، ضمن اینکه برای توسعه حوزه گردشگری در مناطق آزاد نیز برنامه داریم و امیدواریم بتوانیم برای سال آینده موضوع گردشگری در قشم را ساماندهی کنیم.

حمیدرضا مومنی امروز در نشست خبری اظهار کرد: طرح جامع توسعه منطقه آزاد قشم با محور ایجاد کانون مبادلات انرژی نفت و گاز خلیج فارس در سال آینده تدوین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، وی با اشاره به اثرات اجرای برجام در آغاز مذاکرات گسترده با کشورهای خارجی برای سرمایه‌گذاری در این منطقه افزود: در این زمینه امروز مذاکراتی با سرمایه‌گذاران سوئیسی، ژاپن، فرانسه، سنگاپور و استرالیا برگزار شد و این سرمایه‌گذاران برای مشارکت در طرح‌های اقتصادی این منطقه موظف هستند که تضامین سازمان منطقه آزاد قشم را به عنوان نماینده رسمی ایران بپذیرند.

مومنی همچنین با اشاره به اینکه به دنبال ایجاد شهر فرودگاهی به معنای عام با تمام ویژگی‌های آن هستیم، از ارائه پیشنهادات سرمایه‌گذاران ایرانی و خارجی در این زمینه خبر داد و گفت: به دنبال راه‌اندازی خط هوایی قشم هستیم، در این زمینه پیشنهاد ایجاد فلای قشم را به سازمان هواپیمایی کشوری ارائه داده‌ایم.

پل خلیج فارس؛ شاهراه ارتباطی جزیره با سرزمین مادر

وی در تشریح آخرین وضعیت راه‌اندازی پل خلیج‌فارس گفت: در طرح جامع حمل و نقل و شبکه ارتباطی خلیج فارس یک پل، یک ریل قطار و نیز بندر کاوه دیده شده است که بر این اساس اگر این پروژه تکمیل شود، کریدور جنوب به شمال راه‌اندازی شده و هند، چین و قشم به سرزمین اصلی، شمال ایران و اروپا متصل خواهد شد و در این صورت بخش اعظم ماموریت ما در حمل و نقل دریایی و زمینی نیز به سرانجام می‌رسد.

مومنی خاطرنشان کرد: پنجشنبه هفته گذشته درخواستی را به معاون اول رئیس‌جمهور ارائه دادیم که براساس آن یا دولت تضامین لازم را به مناطق آزاد بدهد که خود فاینانسور خارجی بیاورد و یا اینکه از صفر تا ۱۰۰ پروژه‌ها را به ما واگذار کند تا کار را پیش بریم.

وی گفت: بر همین اساس، معاون اول رئیس‌جمهور دستوری به رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی داده که براساس آن، کل اجرای صفر تا صد پروژه‌ها به منطقه آزاد قشم واگذار شود تا این منطقه بتواند با جذب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی کار را پیش برد.

مومنی خاطرنشان کرد: شبکه خلیج‌فارس به ۸۵۰ میلیون یورو اعتبار نیاز دارد که ۱۳۱ میلیون یورو مربوط به راه‌آهن، ۱۳۳ میلیون یورو مربوط به اتوبان، ۱۳۴ میلیون یورو مربوط به بندر کاوه و ۵۴۰ میلیون یورو به مربوط به خود پل خلیج‌فارس است.

وی افزود: این پروژه 17.5 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تاکنون 220 میلیارد تومان در آن هزینه شده است، اعتبارات امسال این پروژه 35 میلیارد تومان بود که تنها 5.2 میلیارد تومان را دریافت کرده‌ایم.

جذب سرمایه‌گذار؛ اولویت سازمان منطقه آزاد قشم

مدیرعامل منطقه آزاد قشم با تاکید بر اینکه در منطقه آزاد سرمایه‌گذار می‌خواهیم و فاینانسور نمی‌خواهیم، بیان کرد: برای پل خلیج فارس سرمایه‌گذارانی از اروپا، چین و روسیه اعلام آمادگی کرده‌اند.

مدیرعامل منطقه آزاد قشم از مذاکره با سرمایه‌گذاران برای تاسیس بانک‌های خارجی در قشم خبر داد و گفت: چینی‌ها شروط ایران برای تاسیس بانک در این منطقه را پذیرفتند

بانک های خارجی در قشم فعال خواهند شد

وی گفت: اعتقاد ما بر این است که چنانچه بانک و بیمه خارجی و همچنین سوئیفت در مناطق آزاد برقرار نباشد، امکان انجام عملیات مالی و پذیرش سرمایه‌گذاران خارجی وجود ندارد.

به گفته وی ایجاد شعب بانک‌های خارجی در اولویت قرار دارد، اگر چه ضوابط خاصی از سوی بانک مرکزی بر تاسیس بانک‌های خارجی حاکم است اما به نظر نمی‌رسد محدودیت خاصی در کار باشد.

مومنی افزود: بر این اساس یکی از مواردی که در مذاکرات با سرمایه‌گذاران خارجی عنوان شده، ایجاد بانک و بیمه خارجی در مناطق آزاد است که بر این اساس شروط مناطق آزاد مورد موافقت چینی‌ها قرار گرفته و قرار است ایجاد بانک خارجی از سوی چینی‌ها در این منطقه دنبال شود.

وی با اشاره به هدف‌گذاری برای جایگاه هاب مالی منطقه توسط قشم گفت: بر این اساس، مذاکراتی با سرمایه‌گذاران ژاپنی صورت گرفته و قرار بر این است که در صورت پذیرش پیشنهادات، پروتکل‌های لازم برای مدیریت بازارهای مالی و سرمایه‌ای در قشم صورت گیرد.

مومنی در ادامه در پاسخ به پرسشی در خصوص میزان سرمایه‌گذاری لازم برای توسعه منطقه آزاد قشم گفت: تا خردادماه سال ۹۵ می‌توان رقم دقیقی از میزان سرمایه مورد نیاز داخلی و خارجی برای توسعه قشم را اعلام کرد، چرا که باید در ابتدا با سرمایه‌گذاران خارجی به توافق برسیم تا در نهایت بتوان شرایط را برای اعلام رقم دقیق سرمایه‌گذاری‌ها فراهم آورد.

مومنی گفت: امروز سوئیس، ژاپن، فرانسه، سنگاپور و استرالیا شروط ما را برای سرمایه‌گذاری پذیرفته‌اند و پروتکلی را نیز امضا کردیم که بر این اساس قرار است در حوزه فولاد، نیروگاه، شهر فرودگاهی و پروژه‌های گردشگری سرمایه‌گذاری‌هایی صورت گیرد.

تولید و صادارت برق از منظقه آزاد قشم به کشورهای همسایه

وی خاطرنشان کرد: دو مگاپورت در کاوه و سوزا طراحی شده که مطالعات اجرا و جانمایی آن نهایی شده است، ضمن اینکه قرار است با توافق صورت گرفته با وزارت نفت ۸ میلیون تن محصولات پایین‌دستی پتروشیمی در قالب ۷ پلن و کارخانه اجرایی و عملیاتی شود.

مدیرعامل منطقه آزاد قشم گفت: در حوزه احداث شهرک پتروشیمی نیز جانمایی لازم صورت گرفته و مشاور خارجی از فرانسه نیز انتخاب شده است که در حال مذاکره با آن هستیم.

به گفته مومنی، در خصوص صادرات برق هزار تا هزار و ۵۰۰ مگاوات از سوی عمانی‌ها و هزار و ۱۵۰۰ مگاوات از سوی اماراتی‌ها درخواست وجود دارد که تقاضای ما از وزارت نیرو این است که اختیارات خود را به صورت کامل به مناطق آزاد تفویض کنند تا بتوان هم صادرات برق را به عمان و امارات صورت داد، هم مازاد تولید را به سرزمین اصلی صادر کرد.

مدیرعامل منطقه آزاد قشم گفت: به دنبال ایجاد شهر فرودگاهی با دارا بودن امکانات اقامتی، فرودگاه و دانشگاه هستیم که در حال بررسی پیشنهادات بوده و به زودی میان ایرانی‌ها و خارجی‌ها انتخاب لازم را صورت خواهیم داد.

وی ادامه داد: قرار است شهرک پوشاکی در قشم با همکاری چینی‌ها راه‌اندازی شود، ضمن اینکه برای توسعه حوزه گردشگری در مناطق آزاد نیز برنامه داریم و امیدواریم بتوانیم برای سال آینده موضوع گردشگری در قشم را ساماندهی کنیم.

مومنی خاطرنشان کرد: ۸ کمپ‌پارک طراحی شده که امیدواریم تا ۲۵ اسفند به بهره‌برداری رسد و مسافران نوروزی را در آن مستقر کنیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از برنامه‌ریزی برای ایجاد تاسیسات ۷۵۰ هزار بانکرینگ خبر داد و با بیان اینکه اوایل سال آینده تاسیسات ۵۰ هزار تنی بانکرینگ افتتاح می‌شود، گفت: درخواست ایجاد خط هوایی قشم را به سازمان هواپیمایی کشوری ارائه کرده‌ایم.

حمیدرضا مومنی با اشاره به اینکه اوایل سال آینده تاسیاست 50 هزار تنی بانکرینگ شامل تاسیسات آبرسانی، سوپرمارکت دریایی، کترینگ و... به بهره‌برداری می‌رسد، اظهار کرد: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته تاسیسات 750 هزار تنی بانکرینگ (سوخت‌رسانی به کشتی‌ها) در جزیره قشم احداث می‌شود که برای این منظور 400 هکتار زمین جانمایی شده است.

وی بااشاره به اینکه برای سرمایه‌گذاری در این پروژه 3 متقاضی داخلی و خارجی اعلام آمادگی کرده‌اند، یادآور شد: علاوه بر این دو نیروگاه 500 هزار مگاواتی علاوه بر تولید برق 200 هزار مترمکعب آب نیز تولید خواهند کرد و در حوزه صادرات برق این نیروگاه‌ها تعریف شده‌اند تا بتوانیم به کشورهای عمان و امارات و همچنین سرزمین مادر برق صادر کنیم.

مدیرعامل منطقه آزاد قشم گفت: در حال حاضر روزانه 27 هزار مگاوات آب در جزیره قشم تولید می‌شود اما برق موردنیاز از سرزمین اصلی می‌آید در حالی که ما توانایی تولید برق و صادرات آن را داریم.

 

 

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا