مدیرعامل بورس تهران در نشست با مدیرعامل بورس استانبول مطرح کرد؛

بورس تهران یکی از متنوع ترین و شفاف ترین بازارهای منطقه

بورس تهران یکی از متنوع ترین و شفاف ترین بازارهای منطقه

بورس تهران یکی از متنوع ترین و شفاف ترین بازارهای منطقه را در معرض مشاهده سرمایه گذاران داخلی و خارجی قرار داده است.

 

بورس تهران یکی از متنوع ترین و شفاف ترین بازارهای منطقه را در معرض مشاهده سرمایه گذاران داخلی و خارجی قرار داده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از بورس تهران، دکتر حسن قالیباف اصل، مدیرعامل بورس تهران در جریان نشست مشترک بازار سرمایه ایران و ترکیه ضمن بیان مطلب فوق گفت: ایران و ترکیه دو کشور تاریخی با برخورداری از اشتراکات فرهنگی و اجتماعی به عنوان دو قدرت منطقه ای به حساب می آیند. وجود زمینه های همکاری اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بین دو کشور به تعاملات اقتصادی گسترده ای منجر شده است. میزان مبادلات تجاری ایران و ترکیه حتی در دوران تحریم های اقتصادی بیانگر این همکاری ها است.

وی با اشاره به اینکه حجم تجارت این دو کشور در سال های اخیر رو به بهبود بوده است، تاکید کرد: کشور ترکیه یکی از مهم ترین شرکای تجاری ایران به حساب می آید و بسیاری از صنعتگران ترکیه در سالهای اخیر در بخش های مختلف اقتصاد ایران اعم از صنعت، معدن و ساختمان در حال فعالیت هستند. این همکاری ها در بخش مالی اقتصاد و بازار سرمایه نیز در سالهای اخیر چشمگیر بوده است.

سخنگوی بورس تهران ادامه داد: در واقع نهادهای فعال در بازار سرمایه به ویژه بورس های تهران و استانبول در سالهای اخیر روابط گسترده ای هم به صورت دو طرفه و هم در چارچوب مجامع بین المللی از قبیل FEAS و WFE داشته اند. از جمله این برنامه ها می توان به برنامه های آموزشی تبادل دانش فنی و اطلاعات در حوزه های مختلف و برگزاری نشست ها اشاره کرد.

 وی یکی از اقدامات مهم در زمینه همکاری مشترک بین دو بورس را امضای تفاهمنامه در 26 اکتبر 2015 در بورس استانبول عنوان کرد و افزود: با امضای این تفاهم نامه فصل جدیدی از همکاری مشترک بین دو بورس ایجاد شد. در حال حاضر با توجه به برچیده شدن تحریم های اقتصادی ایران چشم انداز اقتصاد ایران رو به بهبود بوده است و انتظار می رود رشد اقتصاد ایران تا سال 1404 بر اساس سند چشم انداز اقتصادی به 8 درصد برسد. کما اینکه بسیاری از نهادهای بین المللی نیز این موضوع را تایید کردند. به عنوان نمونه طبق آخرین پیش بینی بانک جهانی رشد اقتصادی ایران در سالهای 2016و 2017 به ترتیب 5.8 و 7.6 درصد خواهد رسید.

مدیرعامل بورس تهران اظهار داشت: بدون شک بهبود اوضاع اقتصادی ایران در کنار حمایت اسناد بالا دستی نظیر برنامه های توسعه ای از حضور سرمایه گذاران خارجی و بین المللی شدن بورس زمینه بهبود تعامل بورس را با سایر بورس های کشورهای جهان به ویژه بورس های کشورهای منطقه فراهم می کند. از اینرو با توجه به ایجاد بستر مناسب برای افزایش تعامل بین بورس ایران با سایر بورس های جهان، مدیران بازار سرمایه کشور از این تعامل حمایت می کنند.

وی با بیان اینکه بورس تهران یکی از متنوع ترین و شفاف ترین بازارهای منطقه را در معرض مشاهده سرمایه گذاران داخلی و خارجی قرار داده است، تاکید کرد: اکثر ابزارهای معاملاتی موجود در بورس های بین المللی از قبیل صکوک اجاره، استصناع، مرابحه، قرادادآتی سهام، اوراق مشارکت، صندوق های سرمایه قابل معامله، صندوق های شاخصی پس از دریافت مجوز از کمیته فقهی سازمان بورس، در بازار اجرایی شده و در اختیار بازیگران بازار قرار گرفته است. ابزراهای مالی دیگری از قبیل اوراق اختیار معامله و قراردادهای آتی سبد شاخص ( جایگزین قراردادآتی شاخص )مجوزهای لازم دریافت و در آینده نزدیک وارد بازار می شوند .

قالیباف اصل تصریح کرد: در آینده نزدیک بازار آتی ارز به منظور پوشش ریسک نوسان نرخ ارز راه اندازی خواهد شد. این بازار یکی از دغدغه های سرمایه گذاران خارجی را برطرف خواهد کرد.

وی ادامه داد: در یک سال اخیر بیش از 250 سرمایه گذاری خارجی در قالب 65 هیات به بورس تهران مراجعه کرده و از نزدیک و رو در رو با فرآیند انجام معاملات و نحوه انتشار آمار و صورت های مالی شرکت ها آشنا شده اند.

مدیرعامل بورس تهران گفت: خدمات بازار سرمایه از حدود 15 سال گذشته توسط بورس تهران و کارگزاران در سطح ایران با حضور در 22 مرکز استان در اختیار تمامی فعالان قرار گرفته است. بیش از 7 میلیون کد معاملاتی در سامانه معاملات موجود است که از این میزان حدود 1.5 میلیون کد حضور مستمر در بازار دارند. دسترسی به معاملات برخط از حدود 6 سال گذشته فراهم شده و محدودیت جغرافیایی برای حضور در بورس تهران وجود ندارد. بورس تهران بزرگترین بازار بکر دنیاست. در بازار سرمایه به طور متوسط هر ماه یک عرضه اولیه انجام شده است. که به افزایش جذابیت بازار سرمایه کمک کرده است. به طور مثال در هفته گذشته شرکتی از صنعت پتروشیمی به ارزشی حدود 1 میلیاد دلار در بازار عرضه شد.

وی با اشاره به اینکه این همایش به منظور تعامل و همکاری مشترک بیشتر بین دو بورس برگزار شده خاطرنشان کرد: در این همایش نهادهای مالی فعال بازار سرمایه ایران شرکت های هلدینگ حوزه پتروشیمی و انرژی، شرکت های تامین سرمایه، شرکت های مشاور سرمایه گذاری و شرکت های کارگزاری حضور دارند. از کشور ترکیه نیز نهادهای مالی از جمله شرکت های تامین سرمایه، کارگزاری، مدیریت دارایی و شرکت های مشاور حقوقی در قالب یک هیات 37 نفره در این جلسه حاضرشدند.

دکتر قالیباف اصل ابراز امیدواری کرد: این نشست فضایی مناسبی را برای ارتباط بیشتر نهادهای مالی فعال برای استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل ها فراهم کند تا بتوان یک ارتباط دائمی و بلند مدت را شکل داد. فعالان دو بازار سرمایه می توانند در حوزه های پذیرش متقابل، انتشار و عرضه صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله، انتشار ابزارهای بدهی با هم همکاری کنند. به نظر می رسد اشتراکات فرهنگی و تاریخی به همراه عزم جدی مسئولان دو بازار کمک کند تا بتوان به اهداف تعیین شده در این زمینه دست یافت.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بدون شک علاوه بر جذابیت بورس ایران برای سرمایه گذاران ترک و صنعتگران این کشور در داخل، بورس ترکیه نیز به واسطه پیشرفت های قابل توجه در سال های اخیر و ارتباط نزدیک با سایر بورس های جهانی می تواند فرصت های مناسبی برای بورس ایران و سرمایه گذاران ایرانی محیا کند.

در پایان مدیرعامل بورس تهران با خیر مقدم مجدد، حضور مدیرعامل محترم بورس اوراق بهادار استانبول و هیات همراه و همچنین نهادهای مالی بازارسرمایه ایران از حضورشان در این نشست تشکر و قدردانی کرد.

ضمناً مدیران عامل بورس تهران و استانبول در یک نشست مطبوعاتی در حاشیه همایش به پرسش های مطرح شده خبرنگاران در خصوص گسترش همکاری های مشترک دو جانبه، چگونگی پذیرش شرکت ها دربورس تهران و استانبول به صورت متقابل، چگونگی کنترل نوسانات پول ملی ترکیه در برابر دلار، میزان ارزش و حجم معاملات بورس ترکیه و... به شکل مبسوط پاسخ دادند.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا