تولید فولاد از برنامه جا ماند؛

افزایش صادرات و کاهش واردات فولاد در سال ۹۴

افزایش صادرات و کاهش واردات فولاد در سال ۹۴

در حالی بر اساس آمارهای جدید اعلام شده صادرات فولاد با رشد ۲۳ درصدی از رقم پیش‌بینی شده برای امسال پیشی گرفته که برخلاف آن تولید فولاد از رقم برنامه‌ریزی شده در سال ۹۴ جا مانده است.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، با کاهش قیمت جهانی فولاد در دنیا بزرگترین غول‌های فولادی نیز استراتژی خود را تغییر داده‌اند و به سمت کاهش تولید حرکت می‌کنند. سیاستگذاری چین سبب شده تعادل عرضه و تقاضا در بازار فولاد بهم بریزد و برخی کشورها فیتیله سرمایه‌گذاری در تولیدشان را پایین بکشند و برخی دیگر تحت سیاست قیمت‌شکنی چین درها را رو به سیل واردات فولاد از چین باز کنند. در این میان هند تنها کشوری است که بدون توجه به رکود بازار همچنان قصد دارد تولید فولاد خود را افزایش دهد. در حالی که ایران هم در قالب طرح جامعی برای افزایش ظرفیت تولید به ۵۵ میلیون تن برنامه‌ریزی کرده است.

اما با در نظر گرفتن اینکه در حال حاضر قيمت جهاني فولاد به دليل قيمت شکني چين از ۷۰۰ دلار به ۳۰۰ دلار کاهش یافته و از سویی صادرات چين از ۴۰ ميليون تن به ۱۵۰ ميليون تن افزايش يافته، معادلات اغلب تولیدکنندگان فولاد بهم ریخته است. فولادسازان ایران در عین حال که درصدد کاهش قیمت تمام شده تولیدشان هستند، برنامه‌ریزی برای افزایش تولید نیز دارند به همین دلیل باید قیمت تمام شده تولید فولاد کاهش یابد تا بتوان در بازار رقابتی کشورهای دیگر وارد شد. کاهش تقاضا در بازار داخلی انبارهای تولیدکنندگان کشور پر از دپوی محصولات فولادی شده است که این موضوع نشان می‌دهد صرفا عامل افت تولید فضای بازار بوده و همه اینها سبب شده فولادسازان نتوانند رکورد تولید سال گذشته را بزنند و استراتژی کاهش تولید را در پیش بگیرند. این در حالی است که پیش‌بینی شده با واردات گندله در سال ۹۴ رقم ۱۹ میلیون تن تولید فولاد حاصل نخواهد شد.

همچنین، پیش‌بینی شده که در تولید فولاد تا پایان سال رکوردی زده نمی‌شود و حتی میزان تولید فولاد طبق برنامه سالیانه محقق نخواهد شد و از سال گذشته کمتر خواهد بود؛ اما برخلاف آن میزان صادرات محصولات فولادی رکوردی جدید ثبت کرده است. آنطور که آمارهای ایمیدرو نشان می‌دهد، روند صادرات فولاد خام و محصولات فولادی طی ۱۰ ماهه امسال، از برنامه پیش بینی شده سال (۳ میلیون تن) فراتر رفته است. همچنین شرکت‌های فولادساز کشور از ابتدای فروردین تا پایان دی ماه امسال، ۳ میلیون و ۲۲۹ هزار تن فولاد خام و محصولات فولادی صادر کردند که در مقایسه با میزان صادرات مدت مشابه سال گذشته، ۲۳ درصد رشد نشان می دهد.

این در حالی است که پیش بینی ها حاکی از این بود که چنانچه صادرات فولاد برای سال جاری،‌ به ۳ میلیون تن برسد نقطه ای امید بخش برای فعالان این صنعت ایجاد خواهد شد اما این امر در مدت ۱۰ ماه تحقق یافت و از برنامه پیش بینی شده نیز عبور کرد. از این میزان صادرات، یک میلیون و ۸۷۲ هزار تن انواع محصولات فولادی و یک میلیون و ۳۵۷ هزار تن فولاد خام بوده است که نسبت به مدت مشابه سال ۹۳، به ترتیب ۴ و ۶۳ درصد رشد نشان می دهد.

کاهش ۳.۲ درصدی واردات فولاد

از سوی دیگر میزان واردات ۱۰ ماهه سال ۹۴ نیز ۳ میلیون و ۳۷۷ هزار تن بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۳ میلیون و ۴۸۷ هزار تن)، حاکی از کاهش  ۳.۲ درصدی واردات فولاد در سال جاری است.

همچنین، شرکت‌های فولادی کشور از ابتدای فروردین تا پایان دی ماه، ۱۴ میلیون و ۹ هزارتن «فولاد خام» و ۱۳ میلیون و ۵۰ هزار تن «محصولات فولادی» تولید کردند که در مقایسه با آمار مدت مشابه سال ۹۳ (۱۴ میلیون و ۷۶۴ هزار تن فولاد خام و ۱۳ میلیون و ۹۶۳ هزار تن محصولات فولادی)، به ترتیب ۵ و ۷ درصد کاهش نشان می دهد.

براساس این گزارش، گزارش، میزان مصرف ظاهری کل فولاد کشور (خام و محصولات) طی ۱۰ ماهه امسال، ۲۷ میلیون و ۲۰۷ هزار تن بود. اما این رقم در مدت مشابه سال گذشته، ۲۹ میلیون و ۵۸۶ هزار تن اعلام شد که نشان دهنده کاهش ۸.۷ درصدی کل مصرف فولاد در سال ۹۴ است.

 

منبع : اقتصادنیوز

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا