سعودی‌ها به‌دنبال سرمایه‌ خارجی غیر نفتی

سعودی‌ها به‌دنبال سرمایه‌ خارجی غیر نفتی

سازمان سرمایه‌گذاری عمومی عربستان سعودی اعلام کرد: این کشور تا 10 سال آینده، میزان سرمایه‌گذاری خارجی‌ها در این کشور را در بخش غیرنفتی به دو برابر افزایش خواهد داد.

سازمان سرمایه‌گذاری عمومی عربستان سعودی اعلام کرد: با افزایش تمرکز در بخش‌های جدید نظیر معادن، بهداشت و سلامت و اطلاعات و فن‌آوری (IT)، میزان سرمایه‌گذاری مستقیم (FDI) طی 10 سال آینده، در این کشور به دو برابر افزایش خواهد یافت.

به‌گزارش خبرگزاری رویترز، «عبداللطیف العثمان»، رییس سازمان سرمایه‌گذاری عمومی عربستان سعودی (SAGIA) با بیان این مطلب افزود: این برنامه بخشی از اصلاحات جدی سیاست‌های اقتصادی کشور در عصری است که سعودی‌ها در حال تطبیق خود با نفت ارزان هستند. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از اقتصاد، در گذشته، سرمایه‌گذاری‌های خارجی در عربستان سعودی، به سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز این کشور و صنایع وابسته نظیر پتروشیمی محدود می‌شد. اما سقوط جدی قیمت نفت خام، طی 18 ماه اخیر، این سیاست‌گذاری‌ها را زیر سوال برد. عثمان می‌گوید: SAGIA، هم‌اکنون به دنبال جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بخش‌های وسیع‌تری است که ارتباط مستقیمی با نفت ندارند.

وی افزود: اگر به اقتصادی نگاه کنید که به صورت سنتی قادر به تامین 10 میلیارد دلار بوده، باید به دنبال چندبرابر کردن این رقم باشیم. بنابراین، امید ما این است که بتوانیم طی 10 سال آینده، میزان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی را در کشور، دو تا سه برابر کنیم.

در این راه، سازمان سرمایه‌گذاری عمومی عربستان سعودی، با موانع جدی روبروست. بروکراسی‌های دست و پاگیر، و نظام حقوقی عقب‌مانده در این کشور، سرمایه گذاران خارجی را از ورود به عربستان دور کرده است. هم‌اکنون، قیمت پایین نفت، رشد اقتصادی عربستان را بیش از پیش کند کرده ضمن اینکه نباید از تنش‌های ژئوپولتیک که این کشور این روزها با آن روبروست نیز غافل شویم.

داده‌های مربوط به کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل، در سال 2009 میلادی، میزان ورود سرمایه‌گذاری خارجی به عربستان، با 40 میلیارد دلار، به اوج خود رسید اما این رقم پس از آن کاهش یافت و در نهایت به 8 میلیارد دلار در سال 2014 رسید.

در ماه سپتامبر گذشته نیز مقامات عربستان سعودی اعلام کردند که به سرمایه‌گذاران خارجی اجازه می‌دهند تا در خرده‌فروشی و کلی فروشی 100 درصد سهم داشته باشند درحالیکه سقف این رقم در گذشته 75 درصد بوده است. این اقدام مقامات سعودی با استقبال سرمایه‌گذاران خارجی مواجه شد. عثمان در پایان اضافه کرد: عربستان صنایع داخلی خودروسازی عمده‌ای ندارد و این کشور مذاکراتی را با کمپانی‌های خودروساز، بخصوص تولیدکنندگان لوازم یدکی آغاز کرده تا فعالیت خود را در عربستان شروع کنند. عثمان با این حال نامی از این کمپانی‌ها نبرد.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا