سرانه مصرف آب در روستاهای تهران فراتر از استاندارد جهانی

سرانه مصرف آب در روستاهای تهران فراتر از استاندارد جهانی

باوجود این‌که میزان استاندارد سرانه مصرف آب 150 لیتر در شبانه‌روز برای هر نفر است، اما سرانه مصرف روستاهای استان تهران بالای ۱۸۵ لیتر در شبانه‌روز عنوان شده و با توجه به‌اینکه 716 روستا در تهران وجود دارد می‌توان نتیجه گرفت که حجم عمده‌ای از آب توسط روستایی‌های تهران مصرف می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا،میزان مصرف آب در کشور یکی از دغدغه‌های فعلی جامعه شده است که باید تمام ارگان‌ها و سازمان ها نسبت به این مهم توجه ویژه‌ای داشته باشند چراکه آخرین اعداد و ارقامی که درباره میزان مصرف آب در روستا‌ها وجود دارد حاکی از یک مصرف نا متعادل است.

از سویی در باره کاهش مصرف آب در روستاها ایده‌های متفاوتی وجود عده‌ای عوامل کاهش مصرف آب در روستاها را محاسبه درست قیمت تمام شده آب و اخذ قیمت واقعی آب از مشترکین می دانند و معتقدند در شرایطی که قیمت تمام شده هر مترمکعب آب در روستاها بالای ۹۰۰ تومان است دریافت متوسط تنها ۷۱ تومان نتیجه‌ای جز این را نمیتواند به همراه داشته باشد.

همچنین برخی افراد معتقدند که باید نظارت بیشتری بر نحوه بهره‌برداری روستایی ها از آب وجود داشته باشد که بر همین اساس و به دلیل تخلفاتی که در روستا‌ها برای استفاده از آب و نپرداختن حق آب صورت می‌گیرد قرار بر اجرایی شدن طرح قرائت هوشمند کنتورهای آب روستایی از اسفند‌ماه شده است و به گفته پوررجب مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران این مساله ۸۰ درصد میزان تخلفات آبی در روستاها را کاهش می دهد.

علاوه بر این نیز وی از اجرای طرحی پایلوت در یکی از روستاهای تهران برای جداسازی آب شرب و بهداشتی خبر داد و گفت:براساس تاکید مجلس شورای اسلامی مبنی بر اجرای این امر طرح جداسازی آب شرب و بهداشتی را در یکی از روستاها اجرایی کرده‌ایم که تا سال دیگر عملیات آن پایان می‌یابد.

تامین آب شرب پایدار ۱۲ میلیون روستایی در کشور نیازمند ۱۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است

البته نمی‌توان این مساله را نیز نادیده گرفت که بسیاری از روستاهای کشور در تامین آب شرب پایدار دچار مشکل هستند که به گفته قانع معاون شرکت آبفا کشور با تخصیص 110 هزار میلیارد ریال مشکل تامین آب شرب پایدار ۱۲ میلیون روستایی کشور و نیز مشکلات شبکه‌های آبرسانی روستاها حل می شود.

وی با بیان‌اینکه امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار و از محل منابع ملی و تملک دارایی ها مبلغ چهار هزار میلیارد ریال برای تکمیل ۹۲۴ مجتمع آبرسانی روستایی اختصاص یافته است،اظهار کرد:در صورت تخصیص کامل این اعتبارات طی سال جاری و اوایل سال ۱۳۹۵ برای هفت میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور آب شرب پایدار تامین می شود.

به گفته قانع با ادامه تخصیص اعتبارات مورد نیاز در سال های آینده کل مشکل روستاهای در بخش تامین آب شرب پایدار حل خواهد شد که اعتبارات مورد نیاز شامل ۶۴ هزار میلیارد ریال برای تکمیل ۹۲۴ مجتمع آبرسانی روستایی، ۲۸ هزار میلیارد ریال برای حل مشکلات شبکه آب روستاها و ۱۸ هزار ریال نیز برای آب‌رسانی به روستاهایی است که هنوز زیر پوشش شرکتهای آب و فاضلاب روستایی نیستند.

به‌طور کلی نکته قابل توجه نیاز روستاهای کشور به ساماندهی منابع آبی در میزان و نوع مصرف است و به دلیل اینکه شاخص‌های بهره‌مندی از آب شرب بهداشتی تنها در روستاهای تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران ۷۷٫۴ درصد است لذا باید به این مساله نیز توجه ویژه‌ای شود.

انتهای پیام

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا