برنامه ریزی ایران برای ورود به فضای جدید اقتصادی

برنامه ریزی ایران برای ورود به فضای جدید اقتصادی

رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان این که با همدلی و افزایش اعتماد اجتماعی در آستانه رفع تحریمها هستیم، افزود: اگرچه همه مسائل به تحریم متکی نیست، اما تحریم آثار زیانبار خود را بر همه چیز گذاشته بود.

 

محمد نهاوندیان امروز (جمعه، ١١ دیماه)  در نشست مشترک با فعالان اقتصادی استان قم بیان کرد: باز کردن میدان فعالیت فعالان اقتصادی و برگرداندن قدرت تصمیم گیری مدیران اقتصادی از اولویتهای کاری دولت است.
وی ادامه داد: مهمترین مسئله ای که در زمان کنونی باید مد نظر داشته باشیم، آمادگی برای فضای جدیدی است که برای اقتصاد کشور فراهم می شود و چگونگی استفاده از این فضا برای حل مشکلات تاریخی ساختار اقتصادی ما باید مورد توجه قرار گیرد.
نهاوندیان گفت: باید دربرنامه ریزی اقتصادی کلان و خرد چه برای دولت و چه برای مدیر یک بنگاه با افق پیش رو آشنا باشیم و محیط پیرامون خود در سالهای آینده را بشناسیم.
باز کردن میدان برای فعالان اقتصادی در دستور کار دولت
وی افزود: دولت در اولویت گذاری وظیفه های خود نسبت به اقتصاد کشور، باز کردن میدان فعالیت برای فعالان اقتصادی کشور را در دستور کار قرار داده است و درحالی که زمانی اقتصاد ایران و سیاستگذاران ایران از حربه نفت به عنوان یک ابزار تهدید استفاده می کردند، شرایط به گونه ای پیش رفت که نفت ایران نیز تحریم شد.
 رئیس دفتر رئیس جمهوری اظهار کرد: تحریم صادرات و بانکهای ایران تغییری در معادله قدرت در بازار بین المللی و ادامه توطئه در انزوا قرار دادن اقتصاد ایران بود و دولت وظیفه دارد اقتصاد ایران را از این زندان خارج کند و فعال اقتصادی کشور که میدان بازی کمتری در اختیار قرار دارد را در فضای رقابت قرار دهد.
وی گفت: باید قدر کار بزرگی که در مقابله با توطئه های بدخواهان ایران صورت گرفت را بدانیم و اولویت دوم دولت در اقتصاد، برگرداندن قدرت تصمیم گیری به مدیران اقتصادی بود و مدیر موفق اقتصادی توقع دارد که سیاستگذاران دست او را باز بگذارند.
تورم از ٤٠ درصد به ١٣ درصد کاهش یافت
نهاوندیان با بیان این که مدیر یک بنگاه باید بتواند نسبت به فضای آینده پیش بینی و برنامه ریزی کند و در شرایط التهاب این امکان از دست فعال اقتصادی خارج می شود، تصریح کرد: در دو سال گذشته سعی داشتیم آرامش به فضای اقتصادی کشور بازگردد و در فضای پرالتهاب بازار ارز برای سرمایه گذاری، آموزش نیروی انسانی و خرید فناوری تلاش شد التهاب جای خود را به آرامش و ثبات قابل اتکا بدهد.
وی با بیان این که تورم از ٤٠ درصد به ١٣ درصد رسیده است، عنوان کرد: نمی توان تولید اقتصادی به بزرگی اقتصاد ایران را متکی به بانکها داشته باشیم چراکه اقتصاد ایران بزرگتر از توان بانکهاست.
 رئیس دفتر رئیس جمهوری اظهارکرد: با هوشیاری باید از دسترسیهای جدید به منابع مالی استفاده کنیم و اگر صنعت سنگ توجیه اقتصادی دارد، باید منابع مالی دنیا به صنعت سنگ یا معدن ایران توجه کنند و بهترین فناوریها باید با پایین آوردن هزینه تولید به معدن آورده شود.
تورم، ظالمانه ترین نوع مالیات غیرمصوب است
وی ادامه داد: در دوره های گذشته دولت استقراض آشکار و پنهان با دسترسی به منابع بانک مرکزی داشت و هزینه این کار را مردم می پرداختند و زمانی که استفاده غیرمولد از بانک مرکزی کنیم تورم ایجاد می کند و تورم ظالمانه ترین نوع مالیات غیرمصوب است.
نهاوندیان افزود: رسیدن تورم به پایینتر از ١٥ درصد اصلی ترین اقدام برای کاهش قیمت تمام شده کالا و خدمات ایرانی بود و به تبع آن باید شاهد پایین آمدن نرخ سود بانکی باشیم تا تاثیر خود را در تولید و صادرات ایران نشان دهد و اگر دلسوز صادرات هستیم باید تکیه تولید و صادرات را در تامین مالی تنها از روی بانکها برداریم.
 نهاوندیان اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی درونزا و برونگراست و تنها باید به منابع داخلی تکیه کنیم و باید به دریای فکر و ابتکار فارغ التحصیلان دانشگاهها توجه داشته باشیم و فکر باید به عنوان یک سرمایه مطرح باشد و پس از تحریمها باید به این سمت برویم.
فرصتهای اقتصادی ایران در تعامل با عراق و روسیه
وی گفت: فعالان اقتصادی باید شرایط جدید را جامع نگر ارزیابی کنند و اکنون بازارهای جدیدی چون روسیه پیش روی ماست که در حوزه های مختلف برای واردکردن کالا از ایران اشتیاق نشان می دهند و در برخی کالاهای مصرفی زمینه قابل توجهی در کشور روسیه است.
به گفته نهاوندیان، زمینه برای صادرات به کشور عراق نیز میسر است و استفاده از فرصتهای بازارهای صادراتی کاری است که خود بخش خصوصی باید انجام دهد و دولت وظیفه فضاسازی دارد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان ای که: درفضای جدید وظیفه اتاقها و تشکلهای اقتصادی، اتصال میان سیاستهای کلان و اقتضائات مدیریت بنگاه است، تصریح کرد: سیاستگذار، مدیرکل، معاون وزیر تصمیم گیری می کنند و اگر خطایی دارند نباید بگذاریم آن خطا سه سال طول بکشد و باید شاهد تعامل میان سیاستگذاران و مدیران بنگاههای اقتصادی باشیم.
وی گفت: اکنون دردولت، نظر شخص رئیس جمهوری اقتصاد مبتنی بر بخش خصوصی است و وظیفه دولت رفع موانع و ایجاد فضای مساعد است.
نهاوندیان درادامه به انتخابات اسفندماه اشاره و اظهارکرد: باید پیام قوت، عزت و وحدت از انتخابات پیش رو شنیده شود و مهم آن است که از مجموع انتخابات به همسایگان و دیگر کشورها پیام بدهیم و اگر در این فرایند همدیگر را تخریب کنیم، شاهد فضای روانی پرزیان خواهیم بود.
وی ادامه داد: با ادب و متانت باید بر شور انتخاباتی بیفزاییم و نزاکت و اخلاق سیاسی با حضوری پرشور باعث برنده شدن ملت ایران می شود و برگزاری مناسب انتخابات به اقتصاد ما کمک خواهد کرد.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا