کارشناس اقتصاد در گفت‌وگو با تسنیم:

بسته خروج از رکود تورم را تهدید می‌کند

بسته خروج از رکود تورم را تهدید می‌کند

کارشناس اقتصاد با بیان این‌که بسته خروج از رکود دولت تورم را تهدید می‌کند، گفت: دولت باید پس از رفع تحریم‌ها و محدودیت‌های فروش نفت این بسته را رونمایی می‌کرد تا سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی با اطمینان برای سرمایه‌گذاری اقدام کنند.

هادی حق‌شناس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به در معرض خطر بودن تورم به دلیل بسته دو مخروج از رکود دولت، اظهار کرد: دولت باید اندکی تامل می‌کرد و به جای ابلاغ بسته دوم خروج از رکود منتظر می‌ماند تا تحریم‌ها به طور کامل برداشته می‌شد.

وی تصریح کرد:‌ به نظرم با این کار از یک سو منابع مالی آزاد می‌شد و از سوی دیگر رفع محدودیت‌های فروش نفت می‌توانست به بخش خصوصی داخلی و خارجی این سیگنال‌ را بدهد که موانع سیاسی سرمایه‌گذاری در ایران برطرف شده و وضعیت به روال عادی برگشته است.

وی با بیان این‌که پول‌های سرگردان زیادی در کشور داریم، گفت: علاوه بر این نقدینگی سرگردان، سرمایه‌گذاران ایرانی فراوانی در خارج کشور داریم که می‌توان برای خروج اقتصاد از رکورد از آنها استفاده کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد در ادامه لازمه اجرای این کار را مفید بودن فضای کسب و کار ایران اعلام کرد و افزود: بزرگترین دستاورد دولت که کنترل نرخ تورم است با بسته خروج از رکود در معرض تهدید قرار دارد، چنانچه دولت بتواند نرخ تورم را تک‌رقمی کند بسیاری از شاخص ها در میان مدت اصلاح می‌شود.

حق شناس پیش‌تر نیز با تاکید بر این‌که وام 70 میلیونی مسکن (وام 60 میلیونی بعلاوه 10 میلیون وام تعمیر) یک مُسکّن کوتاه مدت دو سه ماهه است به تسنیم گفته بود: به کل بسته اقتصادی دولت به این دید نگاه می‌کنم که "یک خودرویی خاموش شده و آنرا هُل می‌دهند تا روشن شود" ؛ولی هم بنزین می خواهد، هم تعمیر اساسی.

وی افزود: معمولا در اقتصاد وقتی سیاستی تدوین می‌شود این سیاست با این هدف است که منجر به یک جهت‌گیری کلی -در اقتصاد- شود. به عبارت دیگر تغییر اساسی در اقتصاد ایجاد کند در این رابطه وام‌های مسکن که به تازگی از 35 میلیون به 60 میلیون تومان افزایش یافته که با احتساب 10 میلیون تومان وام تعمیر به 70 میلیون رسیده است. این میزان وام در تهران به طور میانگین برای یک واحد نوساز 100 متری حداکثر 20 تا 30 درصد قیمت را تامین می‌کند.

وی با بیان این‌که یعنی 70 درصد هزینه مسکن تامین نمی‌شود، تصریح کرد: از منظر دیگر تقریبا میانگین دریافتی کارکنان دولت زیر 1.5 میلیون تومان است، با وام 70 میلیونی و اقساطی که تعیین می‌شود حدود 70 درصد از حقوق ماهانه آنها باید برای پرداخت قسط‌های این وام هزینه شود.

وی بیان کرد:‌ برای عموم کارمندان دولت البته به استثنای اعضای هیئت مدیره‌ها و مدیران عامل، مقدور نیست چنین اقساطی را پرداخت کنند. باید در نظر داشت این تسهیلات 30 درصد قیمت مسکن را پوشش می‌دهد از این رو خیلی کارایی نخواهد داشت.

وی با بیان این‌که 30 تا 40 درصد تقاضای مسکن کشور مربوط به تهران است، گفت: تا در پایتخت اتفاقی روی ندهد در شهرستان‌ها هم اتفاقی نمی‌افتد، بنابراین گرچه با وام 70 میلیون تومانی تحریکی در طرف تقاضا ایجاد می‌شود اما این تحریک موثر نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد با تاکید بر این‌که وام 70 میلیونی یک مُسکّن کوتاه مدت دو سه ماهه است،افزود: به کل بسته اقتصادی دولت به این دید نگاه می‌کنم که "یک خودرویی خاموش شده و آنرا هل می‌دهند تا روشن شود" حالا برای ادامه مسیر هم نیاز به بنزین است و هم این‌که خودرو تعمیر اساسی شود.

حق‌شناس تصریح کرد: بنابراین به متغیرهای دیگری نیاز داریم تا این اتفاق بیفتد که اقتصاد ایران به رونق برسد. کل بسته اقتصادی وام مسکن حداکثر می‌تواند نقش یک مُسکّن کوتاه مدت را ایفا کند.باید بخش واقعی اقتصاد کشور فعال شود و تا زمانیکه این بخش فعال نشود همین آش است و همین کاسه.

انتهای پیام/

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا