رییس هیأت مدیره آرمان آتی:

بازیگر زیاد در بازار مشتقه ارز مانع جولان دهی سفته بازان می شود

بازیگر زیاد در بازار مشتقه ارز مانع جولان دهی سفته بازان می شود

رییس هیأت مدیره شرکت سرمایه گذاری آرمان آتی با بیان اینکه راه اندازی بازار مشتقه ارز باعث کاهش نوسانات می شود، گفت: البته طبیعی است با راه اندازی این بازار شاهد تعداد بسیار زیادی سفته باز خواهیم بود که فقط به کسب بازدهی فکر می کنند بنابراین بازار مشتقه ارز نیاز به بازیگران متعدد دارد که امکان دستکاری قیمتی توسط سفته بازان حذف شود.

 

علی عباس کریمی معاون توسعه بورس اوراق بهادار تهران در بیست و چهارمین صبحانه کاری کانون نهادهای سرمایه گذاری با محوریت باید ها و نبایدهای بازار مشتقه ارزی گفت: ضرورت راه اندازی بورس ارز روشن است چون یکی از سازو کارها برای اعتماد و اطمینان بخشی به سرمایه گذار خارجی سازو کار مدیریت نوسان نرخ ارز است.

وی با بیان اینکه ظرفیت بورس برای این بازار چندان قوی نیست، گفت: به عنوان مثال 5 درصد معاملات ارز در برابر 20 درصد معاملات در نظام بانکی عدد و سهم بالایی نیست. بنابراین باید بازار سرمایه با تعامل و ارتباط قوی با نظام پولی و بانک ها این سهم را افزایش دهد.

کریمی با تأکید بر این نکته که برای راه اندازی بورس مشتقه ارز همراهی بانک مرکزی ضروری است، اظهار داشت: مجموع بازار سرمایه باید در یک ساختار منسجم حرکت کند. و چنانچه در بازار جزیره های جدا از هم ایجاد شود و جزیره ای عمل شود این تنوع برای آینده و جذب سرمایه گذار خارجی مناسب نیست.

وی با بیان اینکه باید رقابت ها به سمت رقابت های بین المللی حرکت کند، گفت: با ایجاد انسجام، حذف رقابت های داخلی و بورس های متعدد سرمایه گذار به سمت یک بازار منسجم با یک سیستم فنی کاملاً یکپارچه هدایت می شود و از پراکندگی در نوع سرمایه گذاری در بازارهای اوراقی، کالایی و انرژی جلوگیری می شود.

کریمی در پایان گفت: سیستم مدیریت ریسک قوی، تعامل قوی با سیستم بانکی و مسائل فنی زیربنایی از جمله مواردی است که باید در راه اندازی بورس مشتقه ارز مورد توجه قرار بگیرد.

بازیگران زیاد مانع جولان دهی سفته بازان

و اما علی اسلامی بیدگلی رییس هیأت مدیره آرمان آتی در این نشست به ناآشنایی با ابزارهای نوین مالی به عنوان یک عامل اصلی در بازارهای مالی اشاره کرد و گفت: وقتی سیستم معین و مشخصی برای تعیین قیمت ارز وجود نداشته باشد زمینه سود و زیان های غیر واقعی ایجاد می شود.

وی در این باره با ذکر مثالی توضیح داد: در سال جاری یک بانکی پذیرفته شده در بورس بر اساس نرخ تسعیر ارز که بر پایه نظر شخصی اعضای هیأت مدیره تعیین شده، 1500 میلیارد تومان سود شناسایی کرده است در حالیکه سال گذشته یک بانک پذیرفته شده در بورس با نرخ ناشی از تسعیر ارز 1000 میلیارد تومان زیان شناسایی کرده است.

اسلامی بیدگلی با بیان اینکه یکی از بزرگترین بانک های کشور با مفهموم بدنه بازار پول کشور آشنا نیست، گفت، سود و زیان های ناشی از این انتخاب های شخصی ریسک سرمایه گذاری را بالا می برد و این عدم اطمینان توجیهی ندارد.

رییس هیأت مدیره شرکت سرمایه گذاری آرمان آتی با بیان اینکه راه اندازی بازار مشتقه ارز باعث کاهش نوسانات می شود، گفت: طبیعی است در این بازار به میزان بسیار زیادی سفته باز حاضر می شود که فقط به کسب بازدهی فکر می کند بنابراین بازار مشتقه ارز نیاز به بازیگران متعدد دارد که دستکاری قیمتی حذف شود.

بازار مشتقه ارزی از ضروریات جذب سرمایه گذاران خارجی است

 

 دبیرکل کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران در بیست و چهارمین صبحانه کاری کانون نهادهای سرمایه گذاری با محوریت «باید ها و نبایدهای بازار مشتقه ارزی» گفت: در اقتصاد ما که زیرساخت های آن دارای اشکالاتی است، ما نباید علاوه بر ریسک های موجود، ریسک دیگری را همچون نوسان نرخ ارز به سرمایه گذار خارجی تحمیل کنیم، از این رو بازار مشتقه ارزی برای دادن اطمینان به سرمایه گذاران داخلی و خارجی یکی از لازمه های امروز اقتصاد ماست.

بهروز خدارحمی افزود: نوسانات نرخ ارز امروز به یکی از بزرگترین دغدغه های صنایع و تولیدکنندگان کشور تبدیل شده و همچنین از موانع بزرگ برای ورود سرمایه گذاران خارجی به ایران به شمار می رود، در این بین خوشبختانه به دلیل ثبات مولفه های اقتصادی از جمله نرخ ارز طی یکسال اخیر، باید برای ورود به دوران رونق اقتصادی ایران برنامه ریزی دقیقی صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز از مطالبات اولیه سرمایه گذاران خارجی است، افزود: در اقتصاد ما که زیرساخت های آن دارای اشکالاتی است، ما نباید علاوه بر ریسک های موجود، ریسک دیگری را همچون نوسان نرخ ارز به سرمایه گذار خارجی تحمیل کنیم، از این رو بازار مشتقه ارزی برای دادن اطمینان به سرمایه گذاران داخلی و خارجی یکی از لازمه های امروز اقتصاد ماست.

خدارحمی در ادامه با بیان اینکه پس از تصویب راه اندازی بازار مشتقه ارزی در کمال تعجب شاهد برخی مخالفت ها با تشکیل این بازار بودیم، مخالفان بازار مشتقه ارز را به سه دسته تقسیم کرد و گفت: دسته اول به افرادی برمی گردد که با ابزارهای مالی و امکاناتی که بازار سرمایه می تواند به فعالان اقتصادی بدهد آشنایی کافی را ندارند. دسته دوم نیز به گروهی مربوط می شود که منافع صنفی خود را به منافع حرفه ای که باید در اقتصاد ملی ایفا کنند، ترجیح می دهند و این بازار را همسو با منافع صنفی خود نمی بینند.

وی با بیان اینکه بهتر است دسته سوم را به جای مخالف، منتقد خطاب کنیم، گفت: اما گروه آخر افراد هوشمند و با اطلاعاتی هستند که به راه اندازی بازار مشتقه ارزی، نقد و پیشنهاداتی دارند که بازار سرمایه با آغوش باز از تجربه و دانش این افراد برای اجرای هر چه بهتر این طرح ملی استقبال می کند.

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران در پایان به نقش سفته بازان در این بازار اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگترین حسن های بازار مشتقه ارزی، انتقال سفته بازان از بازار نقدی ارز به بازار مالی ارز است چراکه تجربه نشان داده از طریق هیچ روشی نمی توان سفته بازان را از بازار حذف کرد پس بهترین روش که اتفاقا به افزایش عمق بازار نیز کمک می کند، حضور سفته بازان در بازار مشتقه ارزی است.

 

 

 

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا