صرفه جویی سالانه ۵۰ میلیون دلاری ارزی در فولاد مبارکه

صرفه جویی سالانه ۵۰ میلیون دلاری ارزی در فولاد مبارکه

گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیر عامل فولاد مبارکه می گوید: با تولید ورق آجدار در فولاد مبارکه سالانه حدود 50 میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور حاصل می شود.

به گزارش ماین نیوز، خط تولید انبوه ورق آجدار در ناحیه فولادسازی و نورد پیوسه سبا با حضور مهدی کرباسیان معاون وزیر صنعت معدن و تجارت و رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، زرگر پور استاندار اصفهان، سبحانی مدیر عامل فولاد مبارکه، منصوری نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی، فرمانداران شهرستانهای لنجان و مبارکه و جمعی از مدیران و کارکنان این شرکت رسماً افتتاح شد.

در این مراسم مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان، تولید انبوه ورق های آجدار در ناحیه فولادسازی و نورد پیوسته سبا را یک موفقیت ملی خواند و در خصوص استراتژی فولاد مبارکه تصریح کرد: در فولاد مبارکه یک استراتژی را مدنظر قرار داده ایم و آن هم این بوده و هست که تحت هرشرایطی از جمله تحریم باید تهدید ها را به فرصت تبدیل کنیم و تاکنون هم به خوبی توانسته ایم این کار را انجام دهیم.

سبحانی گفت: در همین راستا پروژه های متعددی تاکنون به نتیجه رسیده است. برمبنای راهبردهای مدیریتی در فولادمبارکه، درست در لحظه ای که سایر فولادسازان به گونه ای از حرکت باز ایستاده اند و درست در زمانی که تقاضای بازار کمتر از ظرفیت خطوط تولید فولادمبارکه بود، فرصتی دست داد تا ما با هدف ایجاد ارزش افزوده بالاتر و بیشتر در خطوط تولید این ایده ها را عملیاتی کنیم.

وی توضیح داد: در همین رابطه سه کار نمونه و شاخص اتفاق افتاد که یکی از آنها راه اندازی سیستم گاززدایی درکوره RH-TOP بود و موفق شدیم، ورق های نورد سرد با کاربرد در صنایع خودرو سازی تولید کنیم که امروز مفتخر هستیم اعلام کنیم، کل نیاز خودروسازی های ایران خودرو و سایپا را فولادمبارکه تأمین می کند این درحالیست که قبلاً فولاد مبارکه فقط ورقهای داخلی این خودروسازیها را تأمین می کرد و ورقهای رویی را از خارج کشور وارد می کردیم ولی امروز تمامی این ورقها از محل فولادمبارکه تأمین می گردد.

رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد افزود: دومین کاری که در این راستا صورت گرفت، این بود که سیستم گوگردزدایی از فولاد مذاب را راه اندازی نمودیم و این کار ما را قادر کرد تا ورقهای مورد نیاز تولید لوله های صنعتی و گاز ترش با استاندارد گرید X60-65-70 را برای اولین بار در کشور در فولادمبارکه تولید کنیم که البته این محصولات نیز وارداتی بود و در مرحله سوم هم تولید ورق آجدار را در دستور کار قرار دادیم که ازسال 92 استارت این کار زده شد و امروز به بهره برداری رسید.

مدیر عامل فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: وقتی بازار خرید محصولات فولادی داغ بود ما امکان و فرصت آزمون و خطا برای انجام این 3 کاربزرگ را نداشتیم ولی اکنون در شرایط فعلی این فرصت فراهم شده است و با انجام مطالعات اولیه و سرمایه گذاری مناسب برروی خطوط تولید و ماشین سنگ زنی این کار بصورت آزمایشی و پس از تولید اولین کلاف که آن هم مطابق با استانداردهای جهانی بود آغاز شد.

وی خاطرنشان کرد: پیش از اینکه فولاد مبارکه در ناحیه سبا تولید انبوه ورق های آجدار را آغاز کند، ما در کشورشاهد تولید اندکی از این محصول به صورت پانچ و البته غیراستاندارد بودیم ولی محصول تولیدی در ناحیه سبا مطابق با استانداردDIN اروپا است و نه تنها قابل صادرات به همه بازارهای جهانی است بلکه در داخل کشور هم می¬توان بدون نیاز به واردات از این محصول استفاده کرد.

سبحانی در خصوص ظرفیت و میزان تولید این محصول در خط سبا و ظرفیت و کشش بازارهای داخلی و خارجی تصریح کرد: هر چقدر صنعت در کشور ما در بخش های مختلف پالایشگاهی و پتروشیمی، کشتی سازی و ... توسعه یابد، امکان تولید این محصول هم وجود دارد به نحوی که بنابر نیاز سنجی صورت گرفته هم اکنون بین 100 تا 200 هزار تن ورق آجدار در کشور مورد نیاز است که این میزان به راحتی در خط سبا قابل تولید است.

به گفته وی، ظرفیت خط سبا در فازی که در حال کار است، 750 هزار تن در سال است اما با توسعه های مدنظر و درحال اجرا در این ناحیه، ظرفیت این خط تا سال آینده به 1.5 میلیون تن می رسد و چنانچه بازار کشش داشته باشد ما می¬توانیم با تخصیص 50 درصد ظرفیت این خط به تولید ورق آجدار ، سالانه 750 هزار تن از این نوع محصول را تولید کنیم.

وی در خصوص ارزآوری این محصول خاطر نشان کرد: به طور میانگین اگر سالانه مصرف داخل را در کمترین حد خود 100 هزار تن فرض و تولیدات این خط را جایگزین واردات کنیم، سالانه حدود 50 میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور صورت می گیرد.

وی ضمن تبریک این دستاورد بزرگ از برنامه ریزی فولاد مبارکه برای تولید ورق های ویژه دیگر در این شرکت خبر داد و گفت: امیدواریم با همت و تلاش کارکنان این مجموعه در آینده طبق برنامه ریزی های صورت گرفته شاهد تولید سایر ورق های ویژه در خطوط تولید فولاد مبارکه باشیم.

مهدی کرباسیان معاون وزیر صنعت معدن و تجارت و رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایراننیز در این مراسم در جمع کارکنان فولاد مبارکه در آغاز سخن کسب این موفقیت ارزنده را از سوی وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و سازمان ایمیدرو تبریک گفت و افزود: با این دستاورد کارکنان مجرب و متخصص خطوط مختلف فولاد مبارکه برگ زرین دیگری بر کارنامه پرافتخار صنعت فولد افزودند.

وی افزود: در شرایط کنونی و اوضاع حاکم بر اقتصاد و فولاد جهان باید به سه نکته توجه داشته باشیم و آنهم این است که در 10 تا 20 سال آینده پیش بینی می شود که دیگر اقتصاد جهان شاهد تغییر چندانی نباشد و دیگر کشورهایی مانند چین و هند بروز نخواهد کرد و در نتیجه اقتصادهای بزرگ با این شدت به وجود نخواهند آمد، لذا در بازه زمانی 10 تا 20 سال آتی این رقابت و قیمت تمام شده که به شدت در اقتصاد جهانی تأثیرگذار است. این مسئله بسیار جدی و از هم اکنون هم شروع شده به نحوی که چین به عنوان بزرگ ترین تولید کننده فولاد دنیا با تولید حدود 820 میلیون تن فولاد، با کمبود مصرف داخلی مواجه است.

کرباسیان با اشاره به مزیت های تولید در کشور گفت: در حوزه فولاد ما به منابع عظیم گازی و معدنی و نیروی انسانی خلاق و مبتکر و با تجربه دسترسی داریم، ضمن اینکه در حوزه معدن اکتشافات جدید را مد نظر قرار داده ایم و برای آن سرمایه گذاری کرده ایم و اگر بعضاً با کمبود سنگ آهن مواجه بوده ایم این به خاطر کمبود اکتشافات بود.
وی در همین رابطه از وجود نیروی انسانی خلاق در کشور ایران به عنوان یکی دیگر از ظرفیت های مهم یاد کرد و گفت: بسیاری از کشورها برای سرمایه گذاری در ایران اظهار علاقه کرده اند و این مهم را متذکر شده اند که وجود نیروی انسانی خلاق در ایران آنها را از آوردن نیروی انسانی از کشورهای خود و صرف هزینه های بالا بی نیاز خواهد ساخت و آنها اذعان می دارند، به خاطر همین ظرفیت ها، اولویت اول برای سرمایه گذاری آنها کشور ایران است.

کرباسیان ضمن قدردانی از تلاش مجموعه فولاد مبارکه تصریح کرد: اکنون که شرایط فراهم است، مدیریت و کارکنان فولاد مبارکه باید تمام انرژی خود را بر روی تحقیق و پژوهش برای کاهش قیمت تمام شده تولید محصولات رقابتی با ارزش افزوده بالا بگذارند، بدیهی است تکلیف دولت هم حمایت از این فعالیت هاست.

رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران افزود: دولت به خوبی واقف است که این میزان حمایت ها را باید افزایش دهد؛ کما اینکه سایر کشورها به عناوین مختلف از جمله مالیات ایمنی که جدیداً در نظرگرفته اند از واردات جلوگیری و از تولیدات داخلی خود حمایت می کنند تا جایی که مثلاً کشور هند این تعرفه ها را به 32 درصد رسانده است؛ جالب تر اینکه کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی( WTO ) نیز بر روی واردات تعرفه های خوبی ایجاد کرده اند تا از تولید داخل خود حمایت کنند. در این حالت دیگر مسئله رقابت، مسئله جایزه صادراتی یا تفاوت قیمت حمل مطرح نیست بلکه مسأله مقابله با دامپینگ موضوع اصلی است.

وی ادامه داد: پیش بینی ما از بازار مصرف، حدود 20 میلیون تن بود که با لحاظ کردن بازار واقعی در مصرف شاید به همان 16 میلیون تن برسیم و تولید خود را حفظ کنیم و گرنه ظرفیت های بالاتری در فولادسازی های کشور وجود دارد.

کرباسیان در بخش دیگری از سخنان خود ضمن قدردانی از فعالیت های فولاد مبارکه در حوزه کاهش و مصرف بهینه آب و اقدامات زیست محیطی این شرکت، تصریح کرد: این جای خوشحالی است که عالی ترین مقام اجرایی استان نیز این اقدامات را مثبت ارزیابی می کنند .

این جای بسی خوشحالی که است که فولاد مبارکه از آغاز تاکنون رعایت این استانداردها را علیرغم افزایش تولید و توسعه های خود در برنامه داشته و در این خصوص سرمایه گذاری لازم را انجام داده است.

وی افزود : فولاد مبارکه به عنوان تولید کننده بیش از 50 درصد فولاد کشور باید در همه زمینه ها اعم از تولید انواع محصولات ارائه الگو برای کاهش قیمت تمام شده، کاهش مصرف آب و صدور دانش فنی به سایر صنایع کشور پیشتاز باشد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با ذکر این مطلب که متأسفانه در برخی مقاطع شاهد بوده ایم که بر اثر کج سلیقگی و بدسلیقگی برخی افراد شاهد جلوگیری از صادرات فولاد و سایر محصولات بوده ایم، ادامه داد: این سیاست اشتباه در بسیاری از صنایع باعث شد تا ما در پی این افکار بازار را دست بدهیم و این بزرگترین ضربه از محل نداشتن صادرات است؛ کما اینکه در صنعت نفت در دوران تحریم این اتفاق افتاد و ما نه تنها بسیاری از بازارها را از دست دادیم بلکه در این مدت بسیاری از کشورهای مصرف کننده نفت ایران، نسبت به عوض کردن ساختار پالایشگاهی خود اقدام کردند تا بتوانند نفت غیر از کشور ایران را خریداری و مصرف کنند. ما ظرف این چندساله نه تنها از حوزه صادرات نفت بلکه از حوزه فولاد هم خارج شده ایم ولی خوشبختانه توانستیم از سال 93 دوباره در بازارهای صادراتی حضوریابیم.

در همین حال، رسول زرگر پور استاندار اصفهان نیز در مراسم افتتاح رسمی خط تولید انبوه ورق های آجدار در ناحیه فولادسازی و نورد پیوسته سبا ضمن قدردانی از تلاش مجموعه مدیریت و کارکنان فولاد مبارکه به ویژه کارکنان ناحیه فولادسازی و نورد پیوسته سبا گفت: این دستاورد افتخار دیگری برای استان اصفهان است.

وی با تأکید بر اهمیت و آثار وجود صنعت در استان اصفهان، گفت: در این استان در مورد صنعت، دیدگاه های کاملاً متفاوت و متضادی مطرح است؛ عده زیادی وجود صنعت را برای استان اصفهان نعمت بزرگی می دانند، چرا که اشتغال و توسعه وسیعی ایجاد کرده که به معنی واقعی صنعت را به نعمت مبدل کرده است.

زرگر ادامه داد: در همین رابطه عده محدودی نیز معتقدند صنعت برای استان یک نغمت است. دلیل آنها هم این است که بعضی صنایع، مشکلاتی از قبیل آلودگی هوا و زیان به آب را به وجود آورده اند که البته تعداد آنها خیلی زیاد نیست ولی به هرحال در مواردی هم حق دارند، چرا که برخی صنایع موجود در استان اصفهان بعضاً استانداردهای زیست محیطی را رعایت نمی کنند و آلودگی هایی را به محیط زیست وارد کرده اندکه همانطور که اشاره شد تعداد آنها زیاد نیست.

وی اظهارداشت: به شهادت من که به ویژه در حوزه آب تخصص کافی دارم، شرکت فولاد مبارکه در راستای کاهش و مصرف بهینه آب و کنترل آلاینده های هوا استوارتر و با قوت تر از سایر صنایع گام برداشته است و همانگونه که در همایش ملی مصرف بهینه آب در صنعت شاهد بودیم، آمارها و عملکردها گواه بر اقدامات خوب فولادمبارکه در این زمینه بود.
بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا