اگر برنامه های اقتصادی دولت یازدهم ناکام شود،چه اتفاقی می افتد؟

اگر برنامه های اقتصادی دولت یازدهم ناکام شود،چه اتفاقی می افتد؟

اقتصاد > اقتصاد کلان - روزنامه ایران نوشت:برآوردها نشان می‌دهد قیمت هر بشکه نفت ایران در بهترین شرایط در 5 سال آینده حدود 50 تا 60 دلار است و با توجه به توانایی صادرات ایران می‌توان به 40 میلیارد دلار درآمد ارزی نفت امیدوار بود.

 بودجه‌های جاری ایران شامل پرداخت به میلیون‌ها کارمند، پرداخت یارانه نقدی و هزینه‌های آموزش و بهداشت و دفاع ایران این میزان درآمد را یکسره به خود اختصاص می‌دهند و پولی برای سرمایه‌گذاری دولتی باقی نمی‌ماند.

این در شرایطی است که ایران برای رشدهای 8 درصدی پیش‌بینی شده و ضروری باید رقمی معادل 150 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کند. مجموعه پس‌انداز ملی ایرانیان در شرایط مساعد به اندازه‌ای است که باز هم به 30 تا 50 میلیارد دلار سرمایه خارجی نیاز داریم. دولت ایران 300 تا 400 هزار میلیارد تومان بدهکار است که اگر آنها را پرداخت نکند روزگار ناخوشایندی برای بانک‌ها، صندوق‌های بازنشستگی و پیمانکاران در پیش خواهیم داشت.

تصوری بسیار ترسناک وجود دارد که منتقدان دولت یازدهم بخواهند برنامه‌های اقتصادی این دولت را از نظر اقتصادی ناکام بگذارند. این کار می‌تواند دمیدن بر تنوری باشد که از آن نانی پخته می‌شود که مردم تصور کنند در کشوری ثروتمند زندگی می‌کنند و دولت نمی‌تواند و نمی‌خواهد این ثروت را به آنها بدهد. جلوگیری از اجرای تصمیم‌های بسیار مهم مثل تنفیذ قراردادهای جدید نفت و گاز، جلوگیری از ورود گردشگران و حذف درآمدهای توریسم، ایجاد مانع در مسیر ورود سرمایه‌های خارجی، ایجاد انتظارات غیرمنطقی با هدف اینکه شهروندان خرید نکنند و ایجاد ترس در میان سرمایه‌گذاران خصوصی از مسیرهایی است که می‌توانند برنامه‌های دولت را ناکام بگذارند. بدترین حالت برای ایران قدرت گرفتن دوباره جریان پوپولیست و ناسازگار با جهان است که می‌تواند ترس‌آفرین باشد.
رسانه‌‌های ایران باید این واقعیت‌ها را ببینند و با مردم در میان بگذارند. تصور شکست برنامه اقتصادی دولت فعلی برای آینده ایران ناگوار است.

 

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا