مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی گیلان:

عملیات ژئوفیزیک هوایی در پهنه اکتشافی جنوب گیلان اجرا می‌شود

عملیات ژئوفیزیک هوایی در پهنه اکتشافی جنوب گیلان اجرا می‌شود

گروه اكتشاف و زمين شناسي - پروژه عملیات برداشت ژئوفیزیک هوایی در پهنه اکتشافی جنوب گیلان تحت حمایت سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان اجرا می‌شود.

به گزارش ماین نیوز، پانته‌آ گیاهچی، مدیر اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی گیلان ضمن اعلام این خبر گفت: در آینده‌ای نزدیک پروژه عملیات برداشت ژئوفیزیک هوایی در جنوب استان گیلان در پهنه‌ای به وسعت 2500 کیلومترمربع از اراضی این استان اجرا خواهد شد.

وی افزود: با توجه به شرایط سخت فعالیت‌های زمین‌شناسی و اکتشافی در استان و همچنین صعب‌العبور بودن مناطق کوهستانی و قرار گرفتن برخی از اراضی استان در داخل مناطق حفاظت شده محیط زیست و وجود پوشش گیاهی وسیع، برداشت‌های ژئوفیزیک هوایی در منطقه گیلان به عنوان روشی مطمئن و مناسب برای شناسایی ذخایر پنهان در این استان مورد توجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه امروزه بیشتر کشورهای توسعه‌یافته معدنی با تکیه بر دانش روز و استفاده از تجهیزات توانسته‌اند سهم خود را در اقتصاد معدنی جهان افزایش دهند، تصریح کرد: ذخایر بالقوه مواد معدنی کشور این امکان را فراهم می‌کند تا با استفاده از تجهیزات و فناوری مدرن بتوانیم به رشد و توسعه اقتصاد معدنی دست یابیم.

گیاهچی با اشاره به اینکه در ایران تاکنون فعالیت‌های اکتشافی بیشتر شامل اکتشافات سطحی بوده است، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به ذخایر معدنی لازم است به اکتشافات عمقی و سیستماتیک روی آوریم.

مدیر اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی گیلان با بیان این‌که بهترین روش برای شناسایی ذخایر پنهان در اعماق زمین استفاده از روش ژئوفیزیک هوایی است، خاطرنشان کرد: برداشت‌های ژئوفیزیکی هوابرد توسط هواپیما و هلیکوپتر انجام می‌شود که این اقدامات شامل اندازه‌گیری پارامترهای فیزیکی زمین است و از آن برای تعیین محل، حجم ذخایر معدنی پنهان و همچنین شناسایی ساختار مربوط به رسوبات نفت و گاز استفاده می‌شود.

وی تصریح کرد: در واقع عملیات ژئوفیزیکی یکی از لایه‌های تعیین‌کننده بخش اکتشاف منابع معدنی است که در کنار سایر مطالعات زمین‌شناختی می‌تواند شواهد موثری در اکتشاف پتانسیل‌های نوین معدنی ارائه دهد.

گیاهچی با بیان این‌که استان گیلان با وجود دارا بودن پتانسیل‌هایی همچون ذخایر مس، سرب، روی، طلا و منگنز و... می‌تواند توانمندی‌های بسیاری در بخش مواد معدنی داشته باشد و پیش‌بینی می‌شود با شناسایی این ظرفیت‌ها سرمایه‌گذاری و رونق اقتصادی در گیلان افزایش یابد.

بر اساس این گزارش، اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی گیلان با هشت سال سابقه فعالیت با همکاری 12 کارشناس تخصصی در استان مشغول به فعالیت است و این مرکز با ارائه فعالیت‌های مختلف در بخش زمین لغزش، ژئوتوریسم، زمین‌شناسی دریایی و احیای معادن متروک فلزی و غیرفلزی اقدامات موثری را در گیلان ارائه کرده است.

همچنین برگزاری همایش‌های مشترک استانی ملی، بین‌المللی و ارتباط با استانداری گیلان، دستگاه‌های اجرایی استان و ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری، محیط زیست و دانشگاه خدمات درمانی و علوم پزشکی استان گیلان از دیگر فعالیت‌های این مرکز است. از برنامه پژوهش‌های آینده این مرکز راه‌اندازی آزمایشگاه نانوبیوزمین در سطح ملی و فراملی است.
بازگشت به شاخه اخبار معدن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا