گوگل اطلاعات ترافیک ایران را از کجا می‌گیرد؟

گوگل اطلاعات ترافیک ایران را از کجا می‌گیرد؟

گوگل با محاسبه سرعت حرکت کاربران یک محدوده، می‌تواند تخمین بزند که آیا یک مسیر دارای ترافیک شدید است یا کاملا روان است.

بخش عمده شهروندان سرویس Location خود را به صورت پیش‌فرض روی گزینه روشن قرار داده‌اند و اطلاعات مکان آنها از طریق اینترنت موبایل به گوگل منتقل می‌شود. گوگل با محاسبه سرعت حرکت کاربران یک محدوده، می‌تواند تخمین بزند که آیا یک مسیر دارای ترافیک شدید است یا کاملا روان است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از میزان، با استفاده از خدمات نقشه گوگل از این پس می‌توانید از وضعیت ترافیک در خیابان های تهران و دهها شهر دیگر ایران آگاه شوید و بر مبنای میزان ترافیک برای رسیدن به مقصد برنامه ریزی کنید.
 
بنا براین گزارش در بسیاری از نقاط جهان شهرداری‌ها اطلاعات ترافیکی را به صورت api در اختیار گوگل می‌گذارند. شهرداری‌ها اطلاعات سرویس‌های حمل و نقل شهری ( زمانبندی مترو، اتوبوس و … ) را هم به همین طریق به گوگل منتقل می‌کنند تا از این طریق در اختیار شهروندان قرار گیرد.
 
در ایران به دلیل نبود رابطه با گوگل و یا تحریم‌ها، این انتقال اطلاعات به گوگل انجام نگرفته و هنوز هم نمی‌توان زمانبندی حرکت مترو یا اتوبوس‌ها را روی گوگل مپ مشاهده کرد، اما نقشه ترافیک نیازی به اطلاعات شهرداری ندارد چرا که مقایسه اطلاعات این نقشه با نقشه ترافیک شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران نشان می‌دهد که اطلاعات نقشه گوگل دقیق است مانند اینکه که گویا از طریق دوربین‌های نظارتی شرکت کنترل ترافیک تهران در دسترس قرار می‌گیرد اما اینطور نیست.
 
گفتنی است گوگل این اطلاعات را از موبایل شهروندان می‌گیرد. بخش عمده شهروندان سرویس Location خود را به صورت پیش‌فرض روی گزینه روشن قرار داده‌اند و اطلاعات مکان آنها از طریق اینترنت موبایل به گوگل منتقل می‌شود. گوگل با محاسبه سرعت حرکت کاربران یک محدوده می‌تواند تخمین بزند که آیا یک مسیر دارای ترافیک شدید است یا کاملا روان است. گوگل امروزه حتی سرعت متوسط خیابان‌ها را هم در اختیار دارد، بنابراین می‌تواند بسنجد سرعت موجود کاربران پایین‌تر یا بالاتر از حد متوسط است.
 
چرا گوگل تا قبل از این اطلاعات ترافیکی ایران را ارایه نمی‌داد؟
 
شاید به دلیل اینکه با نسل ۲.۵ موبایل عملا انتقال این اطلاعات مکانی ممکن نبود. طی یک سال و نیم اخیر با رشد قابل توجه استفاده از اینترنت روی موبایل در کشور مواجه شده‌ایم.
 
راه‌اندازی نسل‌های سوم و چهارم موبایل در ایران حالا باعث شده که تعداد بیشتری از شهروندان با گوشی موبایل خود به اینترنت متصل شوند و همین به گوگل اجازه داده که اطلاعات نسبتا دقیقی را از وضعیت ترافیکی یک خیابان در اختیار داشته باشد.
 
اگر تا سه چهارسال قبل تعداد کاربرانی که به اینترنت موبایل متصل بودند و از یک خیابان رد می‌شدند بسیار پایین بود حالا تعداد این کاربران به اندازه‌ای شده که بتوان از مجموع اطلاعات مکان‌محور آنها نتیجه‌گیری‌هایی چون ترافیک آنلاین داشته باشد.
 
گفتنی است برای مشاهده این قابلیت در شهر تهران باید به سرویس نقشه گوگل به نشانی google.com/maps مراجعه کرده و عبارت  Traffic Near Tehran را در بخش جستجو وارد کنید. خدمات مذکور علاوه بر تهران در دیگر شهرهای بزرگ و متوسط ایران مانند اصفهان، مشهد، تبریز، شیراز، کرمان، اهواز، بندر عباس، یزد، رشت و....  هم در دسترس است و برای استفاده از آن در زمان جستجو باید به جای تهران نام شهر مورد نظر را وارد کنید. البته با توجه با اینکه گوگل اطلاعات ترافیکی شهرهای مختلف ایران را از گوشی های هوشمند کاربران دریافت می کند، در برخی شهرها داده ها ناقص و تنها محدود به برخی خیابان هاست. اما در تهران که تعداد کاربران گوشی های هوشمند بسیار بالاست، اطلاعات یاد شده دقت بیشتری دارد.
 
در این میان منفعت اصلی از ارائه این خدمات به گوگل خواهد رسید چرا که می تواند با تجزیه و تحلیل این اطلاعات به داده های ارزشمندی در مورد ویژگی‌های جمعیتی، درآمدی، تجاری و حرفه ای شهرهای مختلف ایران دست یافته به خصوص شهر تهران دسترسی پیدا کند و زمینه جمع آوری اطلاعات حساس و جاسوسی را از مراکز مهم دولتی تهران فراهم کند.

بازگشت به شاخه اخبار صنعت و اقتصاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا