با برگزاری سومین همایش بین‌المللی سنگ‌آهن انجام می‌شود؛

گام بلند سنگ‌آهن برای حل‌ مشکلات

گام بلند سنگ‌آهن برای حل‌ مشکلات

گروه معادن >سنگ آهن - سومین همایش سنگ‌آهن ایران در حالی ۹ آذر برگزار می‌شود که فعالان این حوزه با بحران کاهش شدید قیمت‌ها در بازار جهانی مواجه هستند و به نوعی فعالیت معادن متوسط و کوچک دیگر توجیه اقتصادی ندارد.

به گزارش ماین نیوز، در نتیجه برگزاری چنین همایشی می‌تواند فرصتی خوب برای بیان مشکلات و ارائه راهکارهایی برای حل آنها باشد. از سویی دیگر تامین سنگ‌آهن مورد نیاز برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد از موضوعات مهمی است که فعالان سنگ‌آهنی و فولادی نسبت به آن نقدها و پیشنهاداتی دارند. به همین دلیل برگزاری این همایش با حضور فعالان هر ۲ بخش و همچنین مسئولان مربوط می‌تواند خروجی خوبی به همراه داشته باشد.

گذری بر روزگار سنگ‌آهن

حوزه سنگ‌آهن با هدف‌گذاری تولید ۵۵میلیون تن فولاد در سال ۱۴۰۴ از اهمیت ویژه‌ای نسبت به سایر محصولات معدنی برخوردار شد. اما با هدف‌گذاری تولید ۵۵میلیون تن فولاد این ماده معدنی در سال‌های اخیر با افزایش ناگهانی قیمت در بازارهای جهانی مواجه شد، در نتیجه فعالان این حوزه به دنبال سود بیشتر وارد بازارهای جهانی شدند و به نوعی کسب سود بیشتر آنها را از تامین مواد اولیه در چشم‌انداز فولاد غافل کرد. اما با گذشت زمان بازار جهانی سنگ‌آهن براساس تغییر سیاست‌های اقتصادی چین با فضای جدیدی مواجه شد، فضایی که توانست معادن بزرگ جهان را با بحران همراه کند. در واقع کاهش شدید قیمت این محصول معدنی باعث شد فعالیت فعالان حوزه سنگ‌آهن از توجیه اقتصادی خارج شده و برخی معادن کوچک تعطیلی را بر تولید ترجیح دهند.

در شرایط پیش‌آمده، شرکت‌های بزرگ تولیدکننده سنگ‌آهن برنامه افزایش عرضه را کلید زدند تا در نتیجه اجرای آن رقبای کوچک خود را از میدان خارج کنند. این موضوع مشکلات فعالان سنگ‌آهن به ویژه فعالان ایرانی که سهم اندکی از بازار چین را در اختیار داشتند، افزایش داد. در چنین شرایطی خیلی از افرادی که در روزگار اوج این محصول دست به تجارت آن زدند، ترجیح دادند حوزه فعالیت خود را تغییر دهند تا آسیب اقتصادی بیشتری به آنها وارد نشود. اما برخی دیگر از فعالان این حوزه از جمله اعضای انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ترجیح دادند با همفکری و برگزاری نشست‌ها و همایش‌های تخصصی راهکاری برای خروج از بحران پیدا کرده و به‌کار گیرند. برگزاری سومین همایش سنگ‌آهن ایران می‌تواند فرصتی باشد تا با همفکری مسئولان، فعالان و کارشناسان راهکارهایی برای خروج از بحران پیش آمده ارائه شود. از سویی دیگر هدف‌گذاری تولید۵۵میلیون تن فولاد در ۱۴۰۴ می‌تواند نویدی برای رونق بازار داخلی سنگ‌آهن باشد اما باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای دستیابی به آن تدوین و در دستور کار قرار گیرد.

سومین همایش سنگ‌آهن ایران

علیرضا سیاسی‌راد، دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران درباره سومین همایش سنگ‌آهن ایران، اظهار کرد: در همایش سال‌جاری براساس برنامه اجرایی مهم‌ترین مسائل و مشکلات موجود در حوزه سنگ‌آهن را مطرح می‌کنیم. وی ادامه داد: سومین همایش سنگ‌آهن چندین نکته کلیدی از جمله مسئله محیط کسب‌وکار اعضا و وضعیت سیستم سیاست‌گذاری در بخش معدن را در خود جای داده و اهمیت دارد تا درباره آنها در همایش امسال بحث و گفت‌وگو انجام شود. دبیـر انجمـن تولیدکننــدگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران افزود: نکته مهم دیگر این است موضوع هزینه‌های موجود در محیط سیاست‌گذاری در بخش معدن است که روش‌های محاسبه حقوق دولتی و شیوه اجرای آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت. اما موضوع دیگر که امکان دارد در همایش مورد بررسی قرار بگیرد، زنجیره ارزش فولاد و روابط میان کسب‌وکار سنگ‌آهن با شرکت‌های فولادی است. این مناسبات نیازمند بازبینی است زیرا روابطی که در حال حاضر وجود دارد مشکلاتی را برای فعالان حوزه سنگ‌آهن ایجاد کرده است. وی با اشاره به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در پساتحریم نیز تصریح کرد: با توجه به استقبالی که در این مدت انجام‌شده، فکر می‌کنم همایش سنگ‌آهن نیز فرصتی مناسب برای بررسی و ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری حوزه سنگ‌آهن باشد. در همین زمینه از کشورهایی همچون چین، استرالیا و انگلستان نیز مهمانانی برای حضور در همایش دعوت شده‌اند. به گفته سیاسی‌راد، موضوع مهم دیگر بحث قیمت‌گذاری و پیش‌بینی بازار آینده سنگ‌آهن است که برای اعضا و فعالان حوزه سنگ‌آهن بسیار موضوع مهمی به شمار می‌آید. وی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه مسئولان دولتی با انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن برای برگزاری سومین همایش سنگ‌آهن تعامل و همکاری داشته‌اند، اظهار کرد: مسئول کمیته سیاسی برگزاری همایش دکتر مهدی کرباسیان هستند درواقع مدیریت شورای سیاست‌گذاری همایش با ایشان است. از سویی دکتر کره‌ای، رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی ایران و همچنین دکتر سرقینی، معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت از اعضای شورای سیاست‌گذاری هستند. در کنار آنها نیز شرکت‌های بزرگ سنگ‌آهنی عضو این شورا هستند و خوشبختانه مشکلی از نظر ارتباط با مسئولان دولتی نداشته و امیدوار هستیم در سومین همایش سنگ‌آهن ایران شاهد حضور مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی باشیم.

ضرورت فعال‌سازی معادن جدید

با توجه به اینکه سنگ‌آهن نخستین حلقه زنجیره تولید فولاد را تشکیل می‌دهد، در نتیجه فعالان صنعت فولاد نیز می‌توانند با حضور در سومین همایش سنگ‌آهن ایران گام‌های مشترکی در راه رسیدن به تولید ۵۵میلیون تن فولاد با سنگ‌آهنی‌ها بردارند. درواقع این همایش تنها به فعالان سنگ‌آهن اختصاص نداشته و فعالان صنعت فولاد نیز در آن حضور داشته و تاثیر خواهند داشت.

بهرام سبحانی، رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد در گفت‌وگو با ماین نیوز، درباره دستیابی به هدف تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در سال ۱۴۰۴ و نقش فعالان سنگ‌آهن در این زمینه اظهار کرد: سنگ‌آهن به عنوان نخستین حلقه از زنجیره تولید فولاد، در رسیدن به این هدف نقش مهمی را ایفا می‌کند. تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، مستلزم فراهم شدن سنگ‌آهن موردنیاز است. وی گفت: برای تامین سنگ‌آهن موردنیاز صنعت فولاد باید معادن آماده‌سازی شده و برای استخراج، سرمایه‌گذاری لازم در آنها انجام شود. البته باید شرایط به صورتی باشد که سرمایه‌گذاری در معادن دارای توجیه اقتصادی باشد. به گفته سبحانی، در حال حاضر وضعیت سنگ‌آهن به ۲ بخش داخلی و خارجی تقسیم می‌شود. خوشبختانه وضعیت داخل چندان دشوار نبود و قیمت‌ها همچون وضعیت جهانی با کاهش شدید همراه نبوده‌اند. این موضوع می‌تواند مزیتی برای تولید و مصرف در داخل باشد اما در بخش خارجی و صادراتی، قیمت‌ها با افت شدیدی همراه است، در نتیجه صادرات در چنین شرایطی سخت خواهد شد. البته افت قیمت‌ها مقطعی بوده و بدون شک شرایط مساعد خواهد شد. مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان افزود: با توجه به اینکه ما در داخل مشکلی در بحث قیمت‌ها نداریم، می‌توان سرمایه‌گذاری در معادن را آغاز کرد. برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد باید معادن جدیدی از سنگ‌آهن کشف و استخراج شود. سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی نیز باید در این حوزه ورود پیدا کرده تا بتوانیم معادن را برای بهره‌برداری مجهز کنیم. وی درباره سومین همایش سنگ‌آهن ایران نیز اظهار کرد: در همایش‌های تخصصی اطلاعات برای فعالان، مسئولان و تصمیم‌گیرندگان حوزه‌های مختلف از جمله سنگ‌آهن به‌روز خواهد شد. در سومین همایش سنگ‌آهن ایران نیز مشکلات موجود در این بخش از جمله مشکلات بخش سرمایه‌گذاری، بهره مالکانه، حقوق دولتی و... مطرح خواهد شد. چنین همایش‌هایی با حضور مسئولان تصمیم‌گیرنده آغازی برای ارائه راهکارهایی مفید برای حل مشکلات بوده تا آنها را در تصمیم‌ها به‌کار گیریم.
بازگشت به شاخه اخبار معدن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران

دسته بندی های "بازتاب رسانه ها" استیل پدیا