شروط بهره‌گیری از درآمدهای معدنی

شروط بهره‌گیری از درآمدهای معدنی

دبیر کمیسیون معدن اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران، جایگزین شدن درآمدهای بخش معدن به جای نفت را کاری شدنی دانست و گفت: منابع غیرنفتی ایران می‌تواند جایگزین درآمدهای نفتی شود مشروط به پیشگیری از صدور مواد خام و فرآوری این مواد، هرچند امیدواریم دولت از این امر حمایت همه‌ جانبه و جدی کند.

 

به گزارش استیل پدیا، علیرضا آذرنوش با اشاره به تجربه بسیاری از کشورهای جهان نظیر کانادا، ترکیه و آلمان که از درآمدهای بخش معدن در اقتصاد خود استفاده مطلوب و مناسب کرده اند، تصریح کرد: ایران نیز می‌تواند منابع درآمدی خود را غیرنفتی کرده و از سودهای حاصله نهایت بهره را ببرد.

 

آذرنوش ایجاد زیرساخت‌ها را از وظایف دولت برشمرد و گسترش راه‌های مواصلاتی را خواستار شد. وی گفت: باید ارتباط این راه‌ها به بنادر ایران هموار باشد تا صادرات و واردات در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شده و کالای تولیدی در اسرع وقت در بازارهای بین‌المللی به فروش رفته عواید آن نصیب کشور شود.

 

دبیر کمیسیون معدن اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران کاهش ریسک سرمایه‌ گذاری را یکی از عوامل مهم در رونق درآمدهای غیر نفتی دانست و افزود: دولت باید ریسک سرمایه‌ گذاری را در ایران کاهش دهد تا میزان سرمایه‌ گذاری‌ها افزایش یافته و از این طریق درآمدهای کشور فزونی یابد. به گفته وی، بخش خصوصی داخلی با همراهی سرمایه‌ گذاران خارجی می‌توانند مکمل یکدیگر بوده و از این طریق سهم درآمدهای معدن را افزایش دهند.

 

آذرنوش با بیان اینکه باید بسترهای لازم برای حضور سرمایه‌ گذاران خارجی فراهم شود، اضافه کرد: قانون سرمایه‌ گذاری‌های خارجی را داریم اما باید هرچه سریع‌تر اجرایی شده ضمن آنکه ریسک سرمایه‌ گذاری آنها کاهش یابد. این فعال معدنی ایران با تاکید بر آنکه قوانین کشور باید از لحاظ اجرایی ضمانت داشته باشند و دولت به‌ طور جدی اجرای درست آنها را ضمانت کند، اظهار کرد: فرآیندهای طولانی سرمایه‌گذاری باید کاهش یابد و پنجره واحد که سال‌ها مصوب شده، اما هنوز به‌ طور کامل اجرایی نشده هرچه سریع‌تر اجرایی شود، زیرا این موضوع تسهیل کننده سرمایه‌ گذاری است.

 

به گفته وی، در کشور چین یک سرمایه‌ گذار در اسرع وقت مجوزهای قانونی را دریافت می‌کند درحالی که در ایران باید ماه‌ها دنبال مجوز باشد و در نهایت سازمان محیط زیست هم مدعی کار است. آذرنوش با بیان آنکه اگر موانع سرمایه‌ گذاری در ایران برداشته شود نه تنها سرمایه‌ گذاران داخلی، بلکه خارجی‌ها نیز راغب به سرمایه‌ گذاری در کشور خواهند شد، گفت: افزایش سرمایه‌ گذاری‌ها در این بخش وابستگی به درآمدهای نفتی را کاهش خواهد داد.

 

دبیر کمیسیون معدن اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران با بیان آنکه ایران برای سرمایه‌ گذاران بخش معدن جذاب است، زیرا بسیاری از منابع ناشناخته مانده است، گفت: تاکنون تنها 10 درصد منابع معدنی شناسایی شده و حضور سرمایه‌ گذاران می‌تواند به افزایش اکتشافات کمک کرده و منافع آن در کشور توزیع شود. وی با اشاره به اینکه تحریم‌های بین‌المللی اجازه ندادند معادن کشور به حداکثر کارآیی خود برسند، گفت: با برداشته شدن تحریم‌ها این بخش رونق خواهد گرفت.


استیل پدیا | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار معادن بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران