سرمایه گذاران فعلا وارد صنعت فولاد نمی شوند

مجوز 144 میلیون تن فولاد صادر شد

مجوز 144 میلیون تن فولاد صادر شد

مشاور معاون اول رييس‌جمهور از کاهش تمایل به سرمایه‌‌گذاری در صنعت فولاد خبر داد و گفت: در مقطع فعلی مجوز تولید فولاد به 144 میلیون تن رسیده در حالی که تولید 55 میلیون تن هم در طرح جامع فولاد دست بالا گرفته شده است.

 

به گزارش استیل پدیا، مصطفی موذن‌زاده با بیان اینکه در اغلب کشورها سرمایه‌ گذاری در صنعت فولاد کاهش پیدا کرده است، گفت: در حال حاضر پروژه‌های جدیدی در صنعت فولاد مطرح نیست و سرمایه‌ گذاری وارد این پروژه‌ها نمی‌شود.

 

مشاور معاون اول رئيس‌جمهور با بیان اینکه سرعت پروژه‌های فولادی در تمام دنیا افت پیدا کرده گفت: سیاست گذاران بسیاری از کشورها نسبت به سرمایه‌ گذاری‌های جدید در پروژه‌های فولادی صرف نظر کرده‌اند و به نوعی فتیله سرمایه‌ گذاری در صنعت فولاد پایین آمده است.

 

او افزود: در صنعت فولاد کشور هم دولت باید از سرمایه‌ گذاری در واحدهایی که توجیه اقتصادی ندارد صرف نظر کند و در عوض به طرح‌هایی که پیشرفت فیزیکی مناسبی داشته است، بها بدهد. در واقع واحدهای فولادی که منابع آنها هنوز تامین نشده و مطالعات بازارشان چشم‌ انداز امیدوارکننده‌ای ندارد باید تعطیل شوند.

 

موذن‌زاده با اشاره به افزایش ظرفیت تولید به 55 میلیون تن فولاد گفت: بر اساس برنامه‌ ریزی‌ها قرار نیست بیش از این ظرفیت تولید فولاد داشته باشیم به همین دلیل دیگر لزومی ندارد واحدهای جدید فولاد سازی که پیشرفت فیزیکی مناسبی ندارد راه‌اندازی شوند.

 

او با بیان اینکه در مقطع فعلی مجوز تولید 144 میلیون تن فولاد به برخی‌ها داده شده است، گفت: در طرح جامع ظرفیتی که قرار است به آن دست یابیم حدود 55 میلیون تن است و نیازی نیست بیش از آن به تولید برسانیم. در حالی که حتی در طرح جامع فولاد هم ظرفیت دست بالایی برای فولاد در نظر گرفته شده است.

 

مشاور معاون اول رئيس‌ جمهور با بیان اینکه تولید 55 میلیون تن فولاد افسانه نیست، گفت: امکان اینکه در شرایط بحران جهانی فولاد بتوانیم صادرات گسترده‌ای داشته باشیم و 40 میلیون تن هم مصرف داخلی داشته باشیم، به راحتی نیست زیرا زیربناهای آن فراهم نیست.

 

او با بیان اینکه بیش از 55 میلیون تن افزایش ظرفیت تولید فولاد عدد ایده‌آل و رویایی خواهد بود، گفت: وضعیت پروژه‌هایی که نقطه برگشت ندارند با پروژه‌های فولادی دیر تفاوت دارند زیرا واحدهایی که مشکل جانمایی دارند باید مکان کارخانه تغییر پیدا کند. چرا که 10 تا 20 درصد که پیشرفت فیزیکی بالایی محسوب نمی‌شود و نباید تصور شود که چنین واحدهایی در صنعت فولاد آینده‌دار است. پروژه‌هایی که 50 تا 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشتند باید به اتمام برسند.

 

موذن‌ زاده با بیان اینکه بازار فولاد در سال 2015 و 2016 وضعیت مناسبی نخواهد داشت، گفت: امیدواریم از 2017 وضعیت بهبود پیدا کند و رونق به این بازار برگردد. برآوردها و پیش‌ بینی‌ها حاکی از آن است که واحدهایی که قیمت‌های تمام شده بالایی دارند مجبور می‌شوند خطوط تولید خود را تعطیل کنند اما در سال 2017 تقاضاهایی ایجاد خواهد شد و قیمت‌ محصولات فولادی رشد پیدا خواهد کرد. البته در آن مقطع مسیر قیمت فولاد روند کندی خواهد داشت و دیگر به قیمت‌های قبلی باز نخواهد گشت.

 

مشاور معاون اول رئيس‌ جمهور با اشاره به صحبت‌های اخیر رئیس‌ جمهور درباره 7.5 هزار میلیارد تومان تزریق منابع مالی به طرح‌های عمرانی گفت: با این منابع مالی حجم بسیاری از تقاضا به سمت بازارهای فولاد و سیمان خواهد آمد و این طرح‌ها نیاز عمده‌ای به تیرآهن، میگرد، ورق است. اگر چنین منابعی تزریق به پروژه‌های عمرانی شود بخش عمده‌ای از آن بازار فولاد را تکان خواهد داد.

 

او در پاسخ به این سوال که آیا پروژه‌های عمرانی نیمه‌ تمام نیاز به مواد اولیه دارند؟ گفت: بیشتر پروژه‌های راه‌سازی نیمه‌ تمام هستند و فقط بخشی از کار انجام شده که همین باعث می‌شود حجمی از تقاضا به مواد اولیه سیمان و فولاد ایجاد شود.


استیل پدیا | مرجع خبر و تحلیل صنعت فولاد ایران و جهان

بازگشت به شاخه اخبار فولاد بازگشت به صفحه نخست

نظرات کاربران