نویسنده: جرالد روتشکا - ترجمه: دکتر بهزاد میر هادی

مواد دیر گداز - Refractory Materials

مواد دیر گداز - Refractory Materials

این کتاب نگاهی خلاصه به مواد پیشرفته دیرگداز و خواص مهم جهت کاربرد بهتر آنها است . قسمت های مختلف این کتاب که در مورد گروه های متفاوت مواد نسوز بحث کرده است ، توجه خاصی به خصوصیات و مشخصات گروه ها دارد . بخش های مختلف کتاب که کوتاه و کاربردی انتخاب شده اند تا نیاز خواننده را در زمینه های عملی برآورده سازد، توسط کسانی نوشته شده است که سال ها تجربه عملی داشته اند

اطلاعات و فهرست مراجع در انتهای هر بخش آورده شده است تا علاقه مندان به مطالعه بیشتر بتوانند از متون تخصصی تر بهره گیرند .این کتاب همانطور که ذکر شد توسط متخصصین با تجربه نسوز در زمینه های مختلف نگاشته شده است . به همین علت در فصول مختلف کتاب نحوه نگارش و زبان بیان مطالب تفاوت می کند که این مطلب این مساله را خاطر نشان می سازد که چطور هنوز اطلاحات یکسانی برای علم مواد دیرگداز رایج نشده ست .

فصل مقدمه کتاب به همین مطلب پرداخته و سعی می کند که اصطلاحات یکسان و قابل قبولی را جایگزین اصطلاحاتی کند که فقط در برخی منابع بکار می روند . در ضمائم برای جلوگیری از زیاد شدن صفحات کتاب به حداقل اکتفا شده است . هدف از آنها نزدیک کردن علم پایه و اطلاعات عملی بصورت مختصر می باشد . اطلاعات داده شده در بخش ضمایم شامل خواص مواد دیرگداز ، آزمایشات مربوط به این مواد و بیان ارقام خواص دیرگدازها است که بوسیله جداول و اشکال مقایسه ای ، رابطه بین گروه های مختلف مواد دیرگداز نشان داده می شود .

 مطابق با یک تعریف بین المللی ، محصولات دیرگداز ، مواد سرامیکی غیرفلزی هستند ( سرامیکهایی که حاوی یک جزء فلزی می باشند هم مشمول این تعریف هستند ) ، این مواد ، دیرگدازی یا دمای مخروط زگری بالاتر از ۱۵۰۰ درجه سانتیگرادی دارند .  مواد دیرگداز معمولاً نقطه ذوب مشخصی ندارند و غالباً در یک دامنه دمایی کم و بیش باریک ، ذوب یا نرم می شوند . در نتیجه بجای بیان یک نقطع ذوب مشخص ، دمای نرم شدن بوسیله تعیین شاخص مخروط زگر اندازه گیری می شود .

کتاب حاضر مجموعه بسیار کامل با تقصیل بسیار از مباحث دیرگداز است که نیاز یک مهندس را از استفاده از سایر منابع دیرگداز مبرا می سازد . این کتاب معروقیت بین المللی داشته و بیشترین کاربرد را مابین سایر مراجع نسوز و دیرگداز را در سطح جهانی داشته است .


ناشر: انتشارات دانشگاه علم و صنعت

ISBN: 964-454-079-4

دانلود فهرست مطالب

بازگشت به شاخه دیرگداز بازگشت به صفحه نخست
بخش نظرات برای این صفحه خاموش میباشد.